SK Protect Oy mukana Suomen Luotettava Kumppani –ohjelmassa

SK Protect Oy käyttää tilaajavastuu.fi-palvelua, josta asiakkaamme voivat tarkistaa tilaajavastuulain mukaisten todistusten ajantasaisuuden. Samalla olemme liittyneet "Luotettava Kumppani" -verkostoon.


Tietojen noutaminen eri rekistereistä ja niiden ajan tasalla pitäminen vaatii jatkuvaa raportointia. Sen vuoksi SK Protect Oy on liittynyt Suomen Tilaajavastuu Oy:n ylläpitämään Luotettava Kumppani -ohjelmaan, joka hakee ja uusii tilaajavastuulaissa vaaditut asiakirjat SK Protect Oy:n puolesta. Tilaaja voi rekisteröidyttyään tarkistaa SK Protect Oy:n tiedot suoraan tilaajavastuu.fi -palvelun Raportit -palvelusta maksutta.

Tilaajavastuulakiin on tullut tiukennuksia ja tavoitteena on torjua harmaata taloutta. Tilaajavastuulain mukaan tiedot, todistukset ja selvitykset eivät saa olla kolmea kuukautta vanhempia. Erityisesti julkisten hankintojen osalta kaupungit ja kunnat vaativat näitä selvityksiä sopimusosapuolelta ja siten myös SK Protect Oy on sitoutunut toimittamaan tietyille toimeksiantajilleen (tilaajille) eri rekistereistä tietoa.

Tilaajavastuusta säädetään tilaajavastuulaissa. Käytännössä lakia on sovellettu mm. julkisella sektorilla, rakennus- ja kiinteistöalalla, kuljetusalalla ja majoitus- ja ravitsemusalalla. Lain tarkoitus on edistää yritysten välistä tasavertaista kilpailua ja työehtojen noudattamista ja varmistaa, että yrityksien ja julkisoikeudellisilla yhteisöiden kanssa vuokratyöstä tai alihankinnoista sopimuksia tekevät yritykset täyttävät lakisääteiset velvoitteensa.

Tilaajavastuulaki edellyttää, että ennen kuin tilaaja tekee sopimuksen vuokratun työntekijän käytöstä tai alihankintasopimukseen perustuvasta työstä, tilaajan on pyydettävä sopimuspuolelta mm. kaupparekisteriote, todistus verojen maksamisesta, todistukset eläkevakuutuksesta ja selvitys siitä, että yritys on merkitty ennakkoperintärekisteriin, työantajarekisteriin ja arvonlisävelvollisten rekisteriin sekä selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista.

Lisätietoja:
www.tilaajavastuu.fi

Pertti Salo, toimitusjohtaja

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN »
TILAA UUTISKIRJE »