PRO24 järjestelmän kemikaalisovellus uudistuu

PRO24 järjestelmän kemikaalisovellus uudistui versiopäivityksen yhteydessä toukokuussa. Uudistuksen myötä kemikaalien liittäminen ja käyttötietojen päivittäminen nopeutuu ja kemikaaliluetteloiden luettavuus paranee. Uudistuksen myötä on optionsovelluksena mahdollisuus liittää myös kemikaaliriskin arviointi jokaiseen kemikaaliliitokseen.

Kemikaalien hakutoiminnoissa ei ole tapahtunut muutoksia, kemikaalien hakutoiminnoissa ovat edelleen nimeen perustuva, toimittajaan tai kemikaalin ominaisuuksiin perustuvat haut mahdollisia. Haettava kemikaalilista on sen sijaan muuttunut niin, että jokaisella kemikaalilla on päärivi, jossa on ko. kemikaalin käyttö- ja varastointimärät yhteensä ja sen alla liitosrivit, jossa jokainen liitos on kuvattu erikseen.


Kemikaalin liittäminen
Kemikaalia liitettäessä valitaan kemikaalin kauppanimen perusteella entiseen tapaan mutta kaikki liitokset voidaan tehdä kerralla rasti-ruutuun menetelmällä.
Kemikaalin käyttö- ja varastointimäärät, sekä käyttötarkoitus kussakin kohteessa syötetään suoraan vieressä olevaan kemikaaliluetteloon. Myös vuositietoja päivitettäessä tiedot voi syöttää suoraan kemikaaliluetteloon.


Optiona saatava kemikaaliriskien arviointi
Kemikaalijärjestelmän uudistuksen myötä on mahdollista liittää kemikaalisovellukseen myös kemikaaliriskien arviointi. Riskien arviointi voidaan tehdä jokaiselle liitoskohdalle. Riskien arvioinnissa arvioidaan kemikaaliin liittyvän hengitystiealtistumisen todennäköisyys kohteessa ja ihoaltistumisen todennäköisyys kohteessa.


Muutokset on kuvattu tarkemmin oheisessa liitteessä.

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN »
TILAA UUTISKIRJE »