PRO24 apuna kauppakeskusten turvallisuustyössä

Citycon on vähittäiskaupan tiloihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö, joka omistaa Suomessa yli 20 kauppakeskusta ja reilut 30 marketmyymälää. Suomessa Citycon on toimialansa markkinajohtaja, ja myös Virossa ja Ruotsissa yhtiö kuuluu alansa isoimpien toimijoiden joukkoon. Sen lisäksi Cityconilla on jalansija Tanskan markkinoilla.

Turvallisuuden näkökulmasta kauppakeskukset ja isot marketmyymälät ovat haasteellisia kohteita, koska niissä liikkuu runsaasti ihmisiä ja tiloissa toimitaan usein ympäri vuorokauden lähes jokaisena päivänä vuodessa.

Citycon Finland Oy:n kaupallinen johtaja Mari Laaksonen sanoo, että yksi tärkeä osa turvallisuustyötä on ennakkovarautuminen. Siihen liittyvien asioiden kehittämistarve oli alkusysäys Cityconin ja Protectin yhteistyölle.

- Meillä on luonnollisesti ollut käytössä kauppakeskuksia koskevat kiinteistöasiakirjat ja pelastussuunnitelmat, mutta ne ovat olleet paperisessa muodossa. Tämä teki esimerkiksi dokumenttien päivittämisestä tosi työlään ja monta seikkaa saattoi mennä vikaan.

- Jukka Mannisen Protectilta esiteltyä heidän palveluitaan kiinnostuimme ensin sähköisestä pelastussuunnitelmasta. Yhteistyömme käynnistyi konkreettisesti siinä vaiheessa kun meille kerrottiin, että samaan palveluun voidaan linkittää myös kiinteistökäsikirja sähköisessä muodossa kiinteistöpäällikkömme toiveiden mukaisesti, Laaksonen kertoo

Yhteistyötä myös riskien arvioinnissa

Protectin PRO24 pilotoitiin Tampereen Koskikeskuksessa. Sen lisäksi järjestelmä on käytössä Kauppakeskus Duossa Tampereella ja Isokarhussa Porissa.

- Kauppakeskuksen intran välityksellä vuokralaiset saavat nyt myös turvallisuuteen ja kiinteistöön liittyvät tiedot aina ajantasaisina Protectin huolehtiessa tietojen päivityksistä. Protect on lisäksi tuonut meille innovatiivisesti uusia ideoita sekä lisäyksiä palveluun tarpeidemme mukaisesti. Meille on tärkeää, että he kuuntelevat asiakasta herkällä korvalla ja kehittävät PRO24-palveluaan. Sen lisäksi Protect on toteuttanut palvelunsa kustannustehokkaasti, Laaksonen toteaa.

Hänen mukaansa Citycon ja Protect ovat laajentamassa yhteistyötään jatkossa muun muassa riskien arvioinnissa, minkä lisäksi PRO24-järjestelmää voidaan hyödyntää henkilöstön koulutuksessa.

- Kun riskien arvioinnin tekee yksi ja sama taho, saamme eri kohteistamme keskenään vertailukelpoiset. Pitkällä aikavälillä järjestelmää voitaisiin kenties laajentaa muuallekin konserniin kansainvälisesti.

Lisätiedot:


Mari Laaksonen

Citycon Finland Oy
mari.laaksonen@citycon.com
+358 50 5218 217

Jukka Manninen

SK Protect Oy
jukka.manninen@protect.fi
+358 40 7242 390Turvallisuuskysymykset korostuvat kauppakeskuksissa, koska niissä liikkuu runsaasti ihmisiä.


- Turvallisuuteen ja kiinteistöihin liittyvät tiedot pysyvät ajantasaisina Protectin huolehtiessa tietojen päivityksistä, kaupallinen johtaja Mari Laaksonen sanoo.
OTA YHTEYTTÄ MEIHIN »
TILAA UUTISKIRJE »