Kosek valitsi SK Protect Oy:n kuukauden yritykseksi

maaliskuu 2013

Turvallisuuden asiantuntija

Yrityksen uusin innovaatio, PRO24 Pelastus, tuo ratkaisun pelastussuunnitelmien parempaan käytettävyyteen ja parantaa omaa varautumista merkittävästi. Turvallisuuteen liittyvät lakisääteiset asiakirjat ovat tärkeä osa työyhteisön turvallisuustyötä.


- PRO24 Pelastussuunnitelmaa käytetään internet-selaimen kautta, ja esimerkiksi hätätilanteissa ajantasainen pelastussuunnitelma löytyy nopeasti. Etusivulle avautuvat räätälöidyt pikaohjeet kyseistä yritystä koskevista keskeisistä ja ennakoitavissa olevista poikkeustilanteista. Kiinteistössä olevat ihmiset saavat tietoonsa esimerkiksi poistumistiet ja kokoontumispaikat. Viranomaisille on mahdollista tuottaa kohdekortti, joka helpottaa muun muassa paloviranomaisten työskentelyä hätätilanteissa. Samoin löytyvät ajantasaiset tiedot turvallisuusasioiden yhteyshenkilöistä.

- PRO24 Pelastussuunnitelma on tarpeellinen niin julkisella sektorilla kuin pk-yrityksissä ja suuryrityksissä. Sen laatiminen ja ylläpito on helppoa. Yksi merkittävä etu on ylläpidon vaivattomuus esimerkiksi tilanteissa, jolloin vastuuhenkilöt vaihtuvat, Ulf Borg kertoo.

- Sähköisen pelastussuunnitelman hyödyt korostuvat tapauksissa, joissa yrityksellä on useita toimipisteitä tai kohteissa, joissa on paljon rakennusmassaa tai paljon ihmisiä.

Pelastussuunnitelman saa näkyviin vaikkapa älypuhelimen tai tabletin näytölle lukemalla kohteen QR-koodin.

Protect Oy:n taustalta löytyy kokenut osaajajoukko turvallisuuden eri osa-alueilta. Yhtiö elää parhaillaan voimakkaan kasvun vaihetta. Vuonna 2009 Protectin palveluksessa oli viisi työntekijää, ja nyt heitä on 11. Toimipisteet sijaitsevat Kokkolan lisäksi Vaasassa ja Tampereella. Uusimpana tulokkaana yrityksen palvelukseen siirtyi Vesa Berg Pietarsaaren palopäällikön tehtävästä.

- Protectilla on Pietarsaaressa ja ruotsinkielisellä Pohjanmaalla tärkeitä ja vaativia asiakkaita. Haluamme palvella heitä molemmilla kotimaisilla kielillä myös paloturvallisuuden ja varautumisen toimialueilla, Salo toteaa.

Hänen mukaansa Protectilla on ollut viimeiset viisi vuotta selkeä visio, jota on toteutettu määrätietoisesti. Meneillään oleva kasvuvaihe kertoo siitä, että pitkäjänteinen työ alkaa kantaa nyt hedelmää. Yhtiön kasvua selittää sekin, että Protect toimii turvallisuusasioissa laajalla sektorilla; työturvallisuudessa, paloturvallisuudessa, räjähdyssuojauksessa, kemikaaliturvallisuudessa ja turvallisuusjohtamisessa.

- Suomesta ei löydy kovin monia näin laajalla skaalalla toimivia alan yrityksiä. Menestyminen tai uudet asiakkuudet eivät kuitenkaan tule itsestään, sillä yksittäisillä sektoreilla, kuten työ- ja paloturvallisuusaloilla, kilpailu saattaa olla hyvinkin kovaa. Kun katsoo meidän näkymiä vuoden tai kahden päähän, voi kuitenkin sanoa, että tuskin meidän toimintamme kasvu tähän jää, Borg sanoo


Teksti ja kuvat: Jorma Uusitalo, T:mi CommJob

 

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN »
TILAA UUTISKIRJE »