Kokkolan Energian työsuojelun väliaikainen ratkaisu muuttui pysyväksi kumppanuudeksi

Työsuojelupäällikköpalvelu on yrityksille joustava ja kustannustehokas tapa kehittää turvallisuuskulttuuria. Kokkolan Energia hankkii työsuojelupäällikön palveluna Protectilta, minkä lisäksi energiayhtiö on osallistunut pitkäjänteisesti PRO24-järjestelmän kehittämiseen.

 

- Totesimme työsuojelun niin laajaksi ja alati muuttuvaksi alueeksi, että kehitysmielessäkin paras ratkaisu oli hankkia siihen liittyvä osaaminen työsuojeluun perehtyneeltä ammattiorganisaatiolta, sanoo Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäki.

 

Alun perin Kokkolan Energian oli tarkoitus hankkia työsuojelupäällikön palvelut Protectilta väliaikaisesti.

 

- Ajatuksena oli nimittää myöhemmin työsuojelupäällikkö omasta porukasta.. Aika pian kuitenkin huomasimme, että Protect on meille kumppani, jonka tunnemme ja jonka asiantuntemukseen pystymme luottaa, Rintamäki taustoittaa väliaikaiseksi tarkoitetun ratkaisun muuttumista pysyväksi.

 

Hänen mukaansa Protect on ollut aktiivinen kehittämään omaa toimintaansa, minkä lisäksi PRO24-järjestelmä tarjoaa työkalun entistä yhtenäisemmälle ja laadukkaammalle työsuojelutoiminnalle.

 

PRO24 käytössä monipuolisesti

 

Kokkolan Energian ja Protectin yhteistyö alkoi jo vuonna 2009. Protect laati tuolloin pelastussuunnitelman molemmille voimalaitoksille, lämpökeskuksille sekä pääkonttorille.

 

Työturvallisuuskoordinaattorin palveluita Protect on tuottanut lähinnä kaukolämpötyömaille, minkä lisäksi energiayhtiölle on tehty turvallisuuskatselmuksia ja melumittauksia.

 

Kunnossapitomestarina voimalaitoksilla työskentelevä Mikko Rautaoja on ollut alusta saakka kehittämässä PRO24-järjestelmää energiayhtiön tarpeisiin sopivaksi.

 

- PRO24:ssa on tänä päivänä muun muassa meidän kemikaalien hallinta sekä työriskien arvioinnit. Ilmoitusosiota hyödynnämme kirjaamalla järjestelmään kaikki turvallisuuspoikkeamat, samoin kuin turvallisuutta ja tuotantoa parantavat aloitteet.

 

Jukka Manninen ja Mikko Rautaoja

 - Vuosia kestäneen yhteistyön aikana PRO24-järjestelmää on voitu kehittää energiayhtiön tarpeisiin sopivaksi, Jukka Manninen (vas.) Protectilta ja Mikko Rautaoja Kokkolan Energialta sanovat. Kuva: Teemu Hujanen

 

 

"Ilmoitusosio toimii joustavasti"

 

Rautaojan mukaan PRO24 on kehittynyt jatkuvasti. Mukaan on tullut uusia osioita, ja käyttäjäystävällisyys sekä raportointi ovat parantuneet. Uutta ilmoitusosiota hän kehuu ennen kaikkea joustavuudesta, koska ilmoitukset voi tehdä mobiililaitteilla kuvien kera samantien tapahtumapaikalla.

 

Iso merkitys on silläkin, että PRO24 varmistaa ilmoitusten ja aloitteiden asianmukaisen etenemisen käsittelyvaiheesta toiseen aina siihen asti, kunnes järjestelmä kuittaa kunkin asian tulleen käsitellyksi.

 

- Protect on kuunnellut kiitettävästi meidän toiveita järjestelmän kehittämisessä. Työsuojeluasioissa saamme ison hyödyn siitä, että meillä on työsuojeluorganisaatiolla aina käytössään ajanmukaisin tieto.

 

https://www.kokkolanenergia.fi/

 

 

 

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN »
TILAA UUTISKIRJE »