Kitinkannus pääsi eroon virheellisistä automaattisista paloilmoituksista

Kannuksessa toimiva kuntoutus- ja hoitolaitos Kitinkannus ry on vahva laitoskuntoutuksen ja -hoidon sekä avokuntoutuksen osaaja. Neurologisen ja postoperatiivisen eli leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen lisäksi Kitinkannus tarjoaa asiakkailleen sotainvalidi- ja veteraanipalvelut, työhyvinvointi-, juhla-, kokous- sekä majoituspalveluja, joita kannattaa kysyä!

Virheelliset automaattiset paloilmoitukset aiheuttivat Kitinkannuksessa vuosien aikana tarpeettomia kuluja ja vähensivät henkilökunnan luottamusta automaattiseen paloilmoitinjärjestelmään. Pelastuslaitos myös laskuttaa virheellisistä hälytyksistä. Järjestelmän luotettavuutta oli pyritty parantamaan ilmaisimien säädöillä ja puhdistuksilla.

- Huoltotoimilla ei kuitenkaan saatu toivottuja tuloksia, joten Kitinkannus ja Protect ryhtyivät tarkastelemaan eri vaihtoehtoja neuvottelemalla aluepelastuslaitoksen riskienhallintapäällikön ja laitetoimittajan edustajan kanssa, Protectin turvallisuusasiantuntija Marke Paavola kertoo

Turvallisuuskävely osana pelastussuunnitelmatyötä


Selvitettäessä syitä virheellisiin paloilmoituksiin todettiin, että kiinteistön ullakkotilassa oli savuilmaisia, joiden toimintakuntoa huoltotoimenpiteistä huolimatta ei voitu pitää luotettavana. Samoin kävi ilmi, että kyseisessä tilassa ei esiintynyt syttymislähteitä ja että ilmaisimet voidaan kytkeä irti järjestelmästä vaarantamatta kiinteistön sekä siinä toimivien henkilöiden turvallisuutta. Pelastusviranomainen hyväksyi ratkaisun, jonka laitetoimittaja sen jälkeen toteutti.

- Samassa yhteydessä sovittiin pelastussuunnitelman laatimisesta Kitinkannukselle PRO24-järjestelmällä. Suunnitelmaan liittyen suoritettiin turvallisuuskävely yhdessä Kitinkannuksen edustajien kanssa, minkä tuloksena laadittiin pelastussuunnitelman riskienarviointi kehittämistoimenpiteineen sekä päätettiin toimenpiteiden aikataulusta ja vastuuhenkilöistä, Paavola kertoo.

Kitinkannuksen toimitusjohtaja Marja-Liisa Hiironen kertoo, että virheellisistä päärakennuksen ullakkotilasta lähteneistä automaattisista paloilmoituksista on päästy eroon kokonaan, mikä helpottaa arkea etenkin öiseen aikaan ja alentaa merkittävästi kuluja ja säästää työaikaa.

- Hälytystilanteissa parhaan mahdollisen avun saamista nopeuttaa se, että pelastuslaitoksella on nyt jatkuvasti käytössään Kitinkannuksen päivitetty pelastussuunnitelma. Suosittelemme lämpimästi yhteistyötä Protectin kanssa!

Lisätiedot:


Marja-Liisa Hiironen

Kitinkannus ry
marja-liisa.hiironen@kitinkannus.fi
+358 44 5754 555

Marke Paavola

SK Protect Oy
marke.paavola@protect.fi
+358 40 5273 223Kitinkannuksen toimistohenkilöstöstä toimistotyöntekijä Niina Siipo (vas.) vastaa palo- ja pelastussuunnitelman asennuksista tietokoneille sekä tekee päivitykset suunnitelmaan. Kuvassa lisäksi talouspäällikkö Katri-Helena Syri ja kuntoutussihteeri Sirpa Kyllönen. (Kuva: Elina Syri)

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN »
TILAA UUTISKIRJE »