Viime keväänä Protectin asiantuntijatiimiin mukaan hypännyt Jouni Ruupunen työskentelee turvallisuus- ja laatuasiantuntijan roolissa Tampereen toimipisteellä. Jounin matka protectilaiseksi alkoi jo muutamia vuosia sitten PRO24-järjestelmän parissa. Lue lisää ja tutustu Jounin tarinaan Protectilla!

Bioteknologian osaaja HSEQ-asioiden pariin osaksi Protectin asiantuntijatiimiä

HSEQ-asioiden pariin Jouni päätyi Suomen ympäristöopisto Syklin koulutuksen kautta. Ennen Syklin opintoja hän opiskeli bioteknologiaa Tampereen Yliopistossa tehden gradun entsyymeistä. Yliopistolla tekemiensä erilaisten tutkimusten jälkeen bioteknologian osaaja halusi laajentaa omaa osaamistaan ja hyppäsi opiskelemaan laatu-, ympäristö- ja turvallisuusasioita. Harjoittelu kemianteollisuuden kehittämisprojektien parissa vahvisti halua hakea töihin näiden monimuotoisten asioiden pariin.

– Näin LinkedInissä mainoksen avoimesta työpaikasta Protectilla ja päätin hakea sitä. Olin jo aiemmin käyttänyt kemianteollisuudessa työskennellessäni Protectin PRO24-järjestelmää ja sen vuoksi tuntui luontevalta hakea juuri Protectille. Työtehtävän monipuolisuus ja laajuus herätti kiinnostuksen, Jouni kertoo.

Työpäivät turvallisuus- ja laatuasiantuntijana vaihtelevat laajalti.

– Välillä olemme asiakkaan luona tekemässä auditointia tai muita tarkistuksia. Pidämme usein myös etäpalavereita asiakkaiden kanssa. Paljon teemme myös itsenäistä työtä toimistolla. Tällä hetkellä työnkuvaani sisältyy muun muassa ulkoistetun laatupäällikön rooli asiakasyrityksessä, kemikaalijärjestelmän ylläpitoa sekä PRO24-käyttöönottoja. Työnkuva on erittäin monipuolinen ja mielekäs.

Asiantuntijamme näkee lainsäädännön kehittyvän vastuullisuutta korostavaan suuntaan entisestään ja tarpeiden yrityksissä kasvavan. Työsuojelussa korostetaan paitsi perinteistä työsuojelua, myös työhyvinvointia. Yritykset haluavat panostaa entistä enemmän näihin asioihin, nämä asiat ovat heille tärkeitä. Tietoisuus HSEQ-asioista on lisääntynyt ja tarpeet kasvaneet.

– Protectin rooli yritysten tukijana on keskeinen. Monet erityisesti teollisuusalan yritykset hakevat apua viranomaisten kanssa toimimiseen ja HSEQ-toimintojen kehittämiseen. Me protectilaiset tarjoamme laajaa osaamistamme ja tukeamme yritysten erilaisiin tarpeisiin, Jouni kuvailee.

Koko tiimi yhteisellä asialla

Tärkeiden asioiden äärellä työn tekeminen on palkitsevaa. Protectin tiimissä jokainen tukee toinen toistaan ja apua saa aina kun sitä kysyy. Protectilla on loistava porukka, jossa jokainen on erilainen mutta yhteinen päämäärä ja intohimo yhdistää. Työyhteisö tukee ja yhteistyö asiakkaiden kanssa on todella palkitsevaa. Toimiva työyhteisö on tärkeä voimavara työssä. Tukeva ja avulias yhteisö lisää työmotivaatiota ja yhdessä tekeminen tekee työpäivistä antoisia.

– Näen tulevaisuudessa mahdollisuuden erikoistumiselle ja kehittymiselle asiantuntijana. Yritys tukee tavoitteiden saavuttamisessa ja antaa avaimet siihen. Pidän mielessäni avoimena mahdollisuudet eri väylille suuntautumiseen ja otan tulevat haasteet innolla vastaan.

Joustava työaika ja hybridimalli luo mahdollisuuksia sovittaa oma arki ja työ yhteen luoden tasapainon. Jouni kertoo pitävänsä erittäin paljon toimistolla työskentelystä, mutta arvostaa myös mahdollisuutta joustavaan työskentelyyn ja etäpäiviin.

Turvallisuus- ja laatuasiantuntijamme osaa myös heittäytyä vapaalle – frisbeegolfin parissa kuluu mielekkäästi vapaa-aika ja saa hyvin nollattua ajatuksia ja kuormitusta.

– Koen olevani juuri nyt oikeassa paikassa. Nautin erilaisista projekteista oppien uutta, toimien yhteistyössä asiakkaiden ja kollegoiden kanssa – tärkeiden asioiden äärellä.

Kiinnostaisiko sinua ura Protectilla? 

 

Ihminen viettää päivästään keskimäärin kolmasosan töissä. On sanomattakin selvää, että työnteon edellytyksenä on mahdollisimman turvalliset työolot, jotka mahdollistavat sujuvan arjen ilman ikäviä yllätyksiä. Tämän takia säännöllinen työn riskien arviointi onkin paikallaan! Koska kyseessä on laaja ja monia kysymyksiä herättävä kokonaisuus, laadimme avuksesi oppaan työn riskien arvioinnista. Tässä artikkelissa johdatamme sinut laadukkaan työn riskien arvioinnin perusteisiin – lataa lopusta opas käytännön työn avuksi!

Miksi riskien arviointi kannattaa?

Työn riskien arviointi kannattaa toki siksi, että se on lakisääteinen toimenpide, josta on säädetty työturvallisuuslaissa. Työturvallisuuslaki toteaa:

Työnantajan on työn ja toiminnan luonne huomioon ottaen riittävän järjestelmällisesti selvitettävä ja tunnistettava työstä, työajoista, työtilasta, muusta työympäristöstä ja työolosuhteista aiheutuvat haitta- ja vaaratekijät sekä, jos niitä ei voida poistaa, arvioitava niiden merkitys työntekijöiden turvallisuudelle ja terveydelle.

Toisin sanoen jokaisella työpaikalla on tunnistettava, arvioitava ja minimoitava työssä mahdollisesti eteen tulevia haitta- ja vaaratekijöitä. Vaikka riskien arviointi on lain määräämää, ei kyse kuitenkaan ole pelkästä pakollisesta pahasta: tarkoituksena on ennen kaikkea ehkäistä vahinkoja.

Kannattaakin pitää mielessä, että mitä huolellisemmin työn riskien arviointi tehdään, sitä todennäköisemmin saadaan ehkäistyä työntekijöiden sairauspoissaoloja ja edistettyä työkykyä. Näin vaikutetaan niin yrityksen kuin yhteiskunnan toimintakykyyn ja resursseihin positiivisesti. Riskien arviointiin kannattaa siis suhtautua positiivisena ja yritykselle etua tuovana asiana!

Työn riskien arviointi vai työpaikkaselvitys? Ota termit haltuun!

Kun puhutaan riskien arvioinnista, menevät jotkin termit helposti sekaisin. Jotta pääsee paremmin sisälle työturvallisuuden maailmaan, on oikeat termit hyödyllistä ottaa haltuun.

Vaara ja riski tulkitaan helposti synonyymisiksi termeiksi. Riskien arvioinnin kontekstissa vaaralla tarkoitetaan kuitenkin tekijää tai olosuhdetta, joka voi saada aikaan haitallisen tapahtuman. Riskillä taas tarkoitetaan tietyn tapahtuman todennäköisyyttä ja vakavuutta. Vaara voi olla esimerkiksi liukas rappunen ja riski se, kuinka todennäköisesti rappusella liukastutaan ja millaisia vaikutuksia sillä voi olla. 

Usein myös itse työn riskien arviointi sekoitetaan työpaikkaselvitykseen. Kyse on kuitenkin erillisistä asiakirjoista,vaikka molemmat ovat lakisääteisiä työturvallisuuteen liittyviä dokumentteja ja tukevat toisiaan. Työn riskien arviointi on näistä kahdesta laajempi selvitys. Työpaikkaselvitys puolestaan tehdään työn riskien arvioinnin pohjalta. 

Kuinka työn riskien arviointi tehdään?

Riskien arviointi on jatkuva prosessi, ja asiakirjaa päivitetään jatkuvasti työn arjessa olosuhteiden muuttuessa. Jos olet aloittamassa ensimmäistä työn riskien arviointia, voi olla hyvä idea ottaa työhön mukaan kokenut ammattilainen. Hän auttaa sinua:

Haluatko oppia lisää?

Uusi oppaamme työn riskien arviointiin auttaa sinut läpi tärkeän prosessin askel askeleelta. Lataa opas täältä ja onnistu riskien arvioinnissa Protect-laadulla!

Haluatko tehdä vaikuttavaa markkinoinnin työtä vastuullisuuden ja turvallisuuden parissa?

Hae markkinointikoordinaattoriksi markkinointitiimiimme! Sinua odottaa vakituinen ja kokopäiväinen työ sekä mukava työkaverit Tampereen tai Kokkolan toimipisteellämme.  Lue lisää ja hae viimeistään 7.1.2024! Tehtävä alkaa 1.3.2024 tai sopimuksen mukaan.

Työtehtävän kuvaus

Me SK Protect Oy:llä haluamme turvata ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin sekä yritysten liiketoiminnan ympäri Suomen. Etsimmekin työkaveriksemme tehokasta markkinointikoordinaattoria, joka haluaa tehdä merkityksellistä työtä vastuullisuuden ja turvallisuuden parissa.

Markkinointikoordinaattorina olet osa markkinointitiimiämme ja pääset heti mukaan moneen mielenkiintoiseen projektiin, kuten verkkosivujen kehitystyöhön ja ylläpitoon sekä monikanavaiseen ja monipuoliseen sisällöntuotantoon. Tampereella asuva markkinointi- ja myyntijohtaja on lähin tiimikaverisi ja taisteluparisi, mutta työssäsi pääset toimimaan monen työkaverin kanssa yli tiimirajojen ja teet yhteistyötä myös markkinointikumppanimme kanssa.

Vastuisiisi kuuluu:

  • Asiantuntijasisältöjemme koordinointi sekä vahva rooli orgaanisen somen sekä uutiskirjeiden tekemisessä.
  • Osallistuminen kuukausittaiseen ohjausryhmätyöskentelyyn markkinointikumppanimme kanssa.
  • Digimarkkinoinnin hoitaminen yhteistyössä markkinointikumppanimme asiantuntijoiden kanssa.

Kaikkea ei tarvitse yksin hallita, vaan tukenasi ovat oma tiimisi ja markkinointikumppanimme asiantuntijat. Tärkeintä on, että olet innostunut digitaalisesta markkinoinnista ja valmis kehittämään sen työkalujen hyödyntämistä Protectilla.

Toivomme sinulta

Koska markkinointikoordinaattorina työskentelet monien sidosryhmien kanssa, vahvat vuorovaikutustaidot ovat avainasemassa työssä onnistumisessa. Tehtävä vaatii myös itseohjautuvuutta ja monipuolisten sisältöjen hallintaa.

Olet etsimämme henkilö, jos:

  • Sinulla on jämäkkä ja aikaansaava ote.
  • Omaat hyvät vuorovaikutustaidot.
  • Sinulta sujuvat niin sisältöjen ideointi kuin taustahaastattelut.
  • Kirjoitat sujuvasti some-postauksia, asiantuntijasisältöjä, asiakastarinoita ja uutiskirjeitä.
  • Otat sisällöissä huomioon hakukoneoptimoinnin ja syötät ne näppärästi WordPress-alustallemme.
  • Pystyt vastaamaan myös graafisesta puolesta ja puhut sujuvaa Canvaa tai muuta vastaavaa

Luemme vahvuudeksi:

Toivomme, että ymmärrät digimarkkinoinnin ja sosiaalisen median analytiikkaa sekä hallitset työssäsi tarvitsemasi työkalut. Käytössämme on Microsoft 365, WordPress, Google (Google Ads, Google Analytics, Drive yms.), Facebook, LinkedIn, Instagram, Youtube, Mailchimp sekä Canva tai muu kuvankäsittelyohjelma. CRM-alustojen hallinta katsotaan eduksi.

Arvostamme:

Visuaalista silmää – osaamisesi mukaan pääset päivittämään myös markkinoinnin graafisia materiaaleja ja osallistumaan SaaS-palvelumme, PRO24-käyttöliittymän visuaaliseen suunnitteluun.

Tarjoamme sinulle

Protectilla me tarjoamme sinulle kilpailukyisen palkan lisäksi huipun työyhteisön: toimistomme sijaitsevat Tampereella ja Kokkolassa, mutta meillä on joustava työnteon hybridimalli. Pidämme työn ohella huolen omasta ja työkaverin työkuormasta siten, että aikaa ja energiaa on myös tärkeille asioille kuten perheelle, ystäville ja harrastuksille.

  • Kilpailukykyinen palkka:  2 600–3 200 € osaamisesi ja kokemuksesi mukaan.
  • Palkkauksen lisäksi bonusjärjestelmä.
  • Henkilöstöetuina kattava terveysvakuutus, lounasetu, liikunta ja kulttuurietu sekä polkupyöräetu.
  • Joustava ja inhimillinen työnteon malli.
  • Markkinointikumppanimme sparrauksen ja tuen työssäsi.

Hae viimeistään 7.1.2024.

Hyppää mukaan Protectin turvalliseen kyytiin ja tule vaikuttamaan siihen, miltä yrityksemme ja markkinointimme näyttää  tulevaisuudessa. 

Otamme avosylin vastaan tekijän, joka on valmis upottamaan kädet saveen ja innokas kehittämään toimintaamme eteenpäin! Haku on auki 7.1.2024 asti, mutta käsittelemme hakemuksia ja sovimme haastatteluista sopivien hakijoiden kanssa jo hakuaikana.

Linkitä hakemukseesi mukaan työnäytteitä ja/tai portfolion, jossa esittelet aikaisempia näyttöjä menestyksekkäästä sisällöntuotannosta tai muista haluamistasi aiheista.

Lisätietoja paikasta:

Riikka Käyhkö, 044 760 4675

Soittoajat ma 18.12. klo 13.00–14.00 ja ti 2.1. klo 9.00–10.00.

Olemme luotettu kotimainen HSEQ-palveluntarjoaja, joka palvelee teollisuus- ja palveluyrityksiä ympäri Suomen. Missiomme on turvata ihmisten hyvinvointi, liiketoiminta ja ympäristö kattavalla HSEQ-palvelukokonaisuudellamme, johon sisältyy niin asiantuntijapalvelut kuin skaalautuva HSEQ-järjestelmä.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 42 henkilöä. Tytäryhtiömme aloitti toimintansa Tallinnassa keväällä 2020.

 

 

Tänä vuonna Protectille myynti- ja markkinointijohtajaksi siirtynyt Mika Vanninen on työyhteisömme uusimpia kasvoja. Liikunnallinen monitaituri tuo Protectin tiimiin paitsi laaja-alaista HSEQ-osaamistaan, myös huumorintajuisen työkaverin ja kunnianhimoa protectilaisen osaamisen viemisessä kaikkien suomalaisten yritysten toimintoihin. Lue eteenpäin ja tutustu Mikaan paremmin!

Aktiivinen myynti- ja markkinointijohtaja haluaa auttaa Suomen kaikkia yrityksiä HSEQ-kysymyksissä

Mika päätyi HSEQ-alalle opiskellessaan ammattikorkeakoulussa. Osallistuessaan opintojensa aikana asiakkaan ISO9001-laatujärjestelmän rakentamiseen syntyi käsitys siitä, mitä laatujärjestelmä sisältää. Hän huomasi, että HSEQ:sta puhuttaessa ollaan monen tärkeän asian äärellä – ja laaja aihepiiri imaisi mukaansa. 

Nyt tuore myynti- ja markkinointijohtajamme näkee lainsäädännön kehittymisen tuovan yrityksille yhä enemmän päänvaivaa. Kun vaatimukset kasvavat jatkuvasti, erityisesti teollisuusalalla HSEQ-asiantuntijapalveluita tarvitaan enenevissä määrin. Tässä onkin yksi syy, miksi Mika päätyi Protectille: teollisuusyritysten tarpeiden ymmärtämisen ja laaja HSEQ-osaamisen ansiosta yrityksille pystytään tarjoamaan juuri heidän tarvitsemaansa osaamista, vaikkei asiakas tietäisi mitä tarkalleen ottaen tarvitsee laittaa kuntoon.

– Protectilla on valtavasti asiantuntemusta auttaa yrityksiä varmistamaan turvallisuus-, laatu- sekä ympäristöasioiden tuomat velvoitteet kaikissa toiminnoissaan. Tämä on tärkeää yritykselle, sillä nämä vaikuttavat monella tavoin henkilöstön hyvinvointiin, liiketoiminnan menestykseen sekä jatkuvaan parantamiseen. Asiantuntemuksemme ansiosta yritysten ei tarvitse oman ydinosaamisensa lisäksi yrittää pysyä HSEQ-asioissa lainsäädännön ja vaatimusten perässä, vaan me voimme auttaa heitä näissä, Mika kertoo.

– Tulevaisuuden haaveena olisi, että kasvettaisiin niin, että pystyttäisiin tarjoamaan HSEQ-palveluita ympäri Suomen, hän pohtii.

Kunnianhimoa löytyy työn lisäksi myös vapaa-ajan puolelta. Aktiivinen elämäntapa vie Mikan muun muassa pyöräilytapahtumiin ja seikkailukisoihin. Hänet voi bongata lisäksi sulkapallosalilta ja hiihtoladulta! Myös työkavereihin on pistetty liikettä: Koko Protect tiimi innostui osallistumaan kesällä kilometrikisaan pyöräillen, ja koko joukolta tuli yhteensä huikeat 3 771 kilometriä kasaan!

“Protectin tiimissä koen olevani oikeassa paikassa”

Mikan liittyminen Protectin tiimiin ei kuitenkaan ollut itsestään selvää. DI-taustaista HSEQ:n vahvaa osaajaa oli houkutellut ajatus oman yrityksen perustamisesta, kun häneen otettiin yhteyttä rekrytointifirman kautta. Protectia kiinnosti Mikassa juuri hänen monipuolinen taustansa erilaisten yritysten asiantuntijana monenlaisissa rooleissa.

– Olivat bonganneet minut Protectilla, koska minulle on kertynyt sekä myyntikokemusta että HSEQ-taustaa teollisuuden ja tuotannon alalta. Olen toiminut muun muassa myyntipäällikkönä, HSEQ-päällikkönä sekä työsuojelupäällikkönä niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä teollisuusyrityksissä, Mika kertoo.

Kokemus tuo laajan näkemyksen HSEQ-alasta ja liiketoiminnan eri osa-alueista, joka yrityksen markkinoinnissa ja myynnissä on ensiarvoisen tärkeää. Mikä Protectissa sitten houkutti Mikaa itseään? 

– Olin vähän kahden vaiheilla siitä, mihin suuntaan veisin uraani. Kehitystyö kiinnosti ja ajattelin, että voisin toisaalta päästä tekemään näitä asioita myös organisaatiossa. Loppuviimein päädyin valitsemaan Protectin, sillä mahdollisuus osallistua yrityksen kehittämiseen ja kasvuun houkutteli, Mika kertoo.

Nyt jo jonkin aikaa yrityksessä työskennellyt Mika kokee olevansa Protectin tiimissä oikeassa paikassa. Muun muassa hybridityön mahdollisuus ja joustavuus saavat kiitosta. Ne mahdollistavat työn ja muun elämän pitämisen tasapainossa.

– Varmasti myös se ensimmäisten keskustelujen perusteella tullut olo, että tämän porukan kanssa on kiva tehdä hommia, vaikutti valintaan. Tosi kiva porukka on, Mika toteaa.

Kiinnostaisiko sinua ura Protectilla? 

Työn riskien arviointi kuuluu työnantajan lain määräämiin vastuisiin. Tämä on useimmille työnantajille selvä asia, mutta kun aihealuetta lähdetään miettimään tarkemmin, saattavat lain termit jäädä epäselviksi ja riskien arviointi työpaikalla puutteelliseksi. Kesän 2023 työturvallisuuslain uudistus on tuonut lisäksi uusia huomioitavia alueita arviointiprosessiin. Onkin hyvä aika kerrata, kuinka arviointi toteutetaan työpaikalla huolellisesti!

Riskien arviointi työpaikalla askel askeleelta, jatkuvana prosessina

Työn riskien arviointi on perusta, josta koko työturvallisuuden kehittäminen lähtee. Arvioinnin tarkoitus ei siis ole pelkästään löytää työpaikan riskit ja kirjata ne ylös, vaan ehkäistä vahingot jo etukäteen. Tällä työllä edesautetaan työntekijöiden toimintakykyä, ehkäistään sairauspoissaoloja ja pidetään työntekijät pidempään työn syrjässä kiinni, mikä on merkittävää niin itse yritykselle kuin koko yhteiskunnalle. Voisikin sanoa, että riskien arviointi tuo pelkästään etuja. Siksi se kannattaa toteuttaa laadukkaasti ja ajantasaisesti.

Koska työpaikan olosuhteet muuttuvat jatkuvasti, myös riskien arviointi on jatkuva prosessi. Kerran kunnolla tehty pohja kuitenkin helpottaa asiakirjan päivitystä ja sujuvoittaa päivitysprosessia. Laadukas riskien arviointi onkin järjestelmällistä, käytännönläheistä, ennakoivaa, dokumentoitua ja jatkuvasti kehittyvää.

 

 

Näin riskien arviointiprosessi etenee

  1. Suunnittele riskien arviointi huolella

Heti suunnittelun alussa on hyvä päättää, ketkä riskien arviointiin osallistuvat. Hyviä lähtökohtia ovat työpistekohtaisuus sekä PAT-periaatteen mukainen malli: mukana on hyvä olla sopivasti päättäjiä, asiantuntijoita ja työntekijöitä kyseessä olevalta työpisteeltä. Kuten edellisessä artikkelissamme kerroimme, työntekijöiden osallistaminen onkin avainasemassa, jotta ajantasaista tietoa mahdollisista riskeistä ja vaaroista prosessien eri vaiheista saadaan heiltä, jotka näitä kohtaavat arjessa.

Kaikissa arvioinneissa kannattaa myös pitää mukana yksi sama henkilö. Näin jokaisella arvioinnilla on referenssipiste, ja arvioinnit on varmasti toteutettu mahdollisimman yhdenmukaisesti. Tämä henkilö voi olla työsuojelupäällikkö, työsuojeluvaltuutettu, luottamushenkilö tai esihenkilö. Jos tarpeeksi osaamista ei löydy omasta organisaatiosta, tulee työturvallisuuslain vaatimuksen mukaisesti käyttää asiantuntijaa. Esimerkiksi pöly, tärinä ja melu ovat asioita, joihin kannattaa usein hankkia asiantuntijan osaamista.

  1. Vaara- ja haittatilanteiden tunnistaminen

Vaara- ja haittatilanteiden tunnistamisessa kartoitetaan vaara, eli tekijä tai olosuhde, joka vaikuttaa vahingon toteutumiseen. Esimerkiksi liukastumisvaara on sellainen tekijä tai olosuhde, joka voi vaikuttaa liukastumiseen.

Kuinka vaara- tai haittatilanne tunnistetaan? Vaara- ja haittatilanteiden tunnistaminen käsittää esimerkiksi kaikki turvallisuushavainnot, läheltä piti -tilanteet, tapaturmat, poikkeamat, turvallisuuskierrokset, työpaikkaselvitykset, kehityskeskustelut ja kyselyt, joiden pohjalta tilanteita ja olosuhteita voidaan tunnistaa.

Heti vaaran tunnistamisen jälkeen suoritetaan mahdolliset välittömät toimenpiteet, kuten liukkauden aiheuttavan kosteuden poistaminen. Tilanne kannattaa myös dokumentoida, esimerkiksi valokuvata tai videoida tilanne, tässä tapauksessa kostea lattia ja sen aiheuttaja. Järjestelmällinen dokumentointi on erittäin tärkeää riskien arvioinnin kehityksen kannalta.

Työturvallisuuslain muutokset 1.6.2023 täsmensivät työnantajan työturvallisuusvelvoitteita, ja uudistuksen jälkeen vaara- ja haittatilanteiden tunnistamisessa tulee ottaa huomioon myös ikääntyminen, raskaus, synnytyksen jälkeinen aika sekä imettäminen. Lisäksi sosiaaliset kuormitustekijät, kuten viestinnän ongelmat, on nostettu mukaan riskien arviointiin.

  1. Kun tilanteet on tunnistettu, määritetään riskin suuruus ja merkittävyys

Riskin suuruuden ja merkittävyyden määrittämisessä arvioidaan haitallisen tapahtuman todennäköisyyttä ja vakavuutta. Esimerkiksi kun on tunnistettu liukastumisvaara, riskin määrittämisessä arvioidaan, kuinka todennäköistä liukastuminen on ja miten vakavasti liukastuessa voi käydä.

Riskin suuruuden ja merkittävyyden määrittäminen toteutetaan työryhmän kesken riskimatriisia käyttäen. Riskimatriisi toimii apuna seuraavassa vaiheessa, kun ryhdytään riskien poistamisen tai minimoimisen priorisointiin.

  1. Toimenpiteiden valinta ja toteuttaminen

Kun vaara- tai haittatilanne on tunnistettu ja riskin suuruus sekä merkittävyys on määritetty, valitaan toimenpiteet kyseisen vaara- tai haittatilanteen poistamiseen tai, jos sen poistaminen ei ole mahdollista, vahingon minimoimiseen.

Kuinka toimenpide valitaan? Toimenpiteitä valittaessa apuna voi käyttää esimerkiksi kysymyksiä: Voidaanko työmenetelmä korvata esimerkiksi vähemmän vaarallisella? Voidaanko työvaihe tai esimerkiksi pöly poistaa teknisesti? Tarvitaanko uusia työmenetelmiä? Voidaanko työtä organisoida uudelleen työpaikan sisäisesti tai vaihtoehtoisesti ulkoistaa?

  1. Toimenpiteitä seurataan ja arvioidaan

Hyvässä työn riskien arvioinnin prosessissa vaara- ja haittatilanteet lisätään työn riskien arvioinnin dokumenttiin heti, kun ne tunnistetaan. Huolellisessa riskien arvioinnissa toimenpiteitä myös seurataan ja arvioidaan jatkuvasti. Riskien arvioinnin prosessi on siis jatkuvaa, arjen tasolle nivoutunutta toimintaa.

Milloin riskien arviointi työpaikalla tulee päivittää?

Kuten edellä kerroimme, riskien arvioinnin dokumenttia tulee päivittää aina vaara- tai haittatilanteen ilmetessä. Riskien arviointi tulee päivittää myös silloin, kun:

Olosuhteiden muutos voi olla esimerkiksi uuden kemikaalin käyttöönotto, työyhteisön muutto, prosessissa tehty muu muutos tai normaalista poikkeava työtehtävä tai projekti.

Lain mukaan koko arviointi tarkistettava vähintään 5 vuoden välein, mutta suosittelemme arvioinnin tarkistamista vuoden välein.

Riskin arvioinnin työkalut

Työn riskien arvioinnin työkaluja on valtava määrä, ja esimerkiksi Excel- ja Word-lomakkeita löytyy maksuttomasti verkosta. Näiden ongelmana on kuitenkin usein se, että dokumentit hautautuvat muiden joukkoon ja niiden päivittäminen on varsinkin suurissa työyhteisöissä hankalaa. Sujuvimmin työn riskien arviointi onnistuukin kattavalla HSEQ-työkalulla, jossa työn riskien arvioinnin lomake löytyy aina oikeasta paikasta ja jossa työsuojelulain muutokset on valmiiksi otettu huomioon.

Haluatko sukeltaa syvemmälle?

Kun haluat tietää lisää lakimuutoksen tuomista uudistuksista, kuinka PRO24-järjestelmää käytännössä hyödynnetään arviointiprosessissa tai miten lakiuudistus on toteutettu riskien arvioinnin lomakkeellamme, Työn riskien arvioinnin webinaarimme on sinua varten! Lataa maksuton webinaari ja päivitä tietosi työn riskien arvioinnista ajan tasalle täällä.

 

Kuinka työn riskien arviointi toteutetaan erilaisilla työpaikoilla ja työtehtävissä? Mitä työturvallisuuslain uudistuminen vuonna 2023 muutti? Mitä kaikkea työnantajan on tänä päivänä otettava huomioon riskien arvioinnissa? Näihin kysymyksiin saat vastauksen alta ladattavasta webinaaristamme.

Työn riskien arviointi kuuluu lain vaatimiin työnantajan vastuisiin, mutta parhaimmillaan tehokas riskien arviointi tuo myös merkittäviä säästöjä esimerkiksi tapaturmista johtuvien sairauspoissaolojen kustannuksiin. Pitkällä tähtäimellä hyödyt heijastuvat kokonaiskustannuksiin ja lopulta koko yhteiskuntaan.

Työturvallisuuslain uudistuminen 1.6.2023 on vaikuttanut osaltaan työn riskien arvioimiseen, ja uudistuksen myötä sekä riskien arvioinnin vaatimukset että toiminnan arvioinnin työkalut ovat kokeneet muutoksia.

Tässä webinaarissa toimialajohtajamme Reetta Olkinuora sekä laatu- ja turvallisuusasiantuntijamme Annika Saunamäki johdattavat meidät työn riskien arviointiin ja antavat käytännön kokemusten kautta selkeän kuvan siitä, mitä työn riskien arvioinnista tulee tietää tuoreimman lakimuutoksen jälkeen. Webinaarissa opit, kuinka otat lakiuudistuksen huomioon riskien arvioinnissa ja miten riskien arviointi käytännössä toteutetaan PRO24-toiminnanarviointilomakkeella.

 

 

Webinaari vastaa kysymyksiin

Lataa tallenne

Katso maksuton webinaari ja päivitä tietosi työn riskien arvioinnista ajan tasalle!

 

 

 

 

 

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Palvelumme kattavat HSEQ-asiantuntijapalvelut sekä Saas-palveluna toimitettavan PRO24 -järjestelmän. Meillä on vahvaa osaamista erityisesti laatu-, palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. Asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 40 henkilöä. Tytäryhtiömme Protect Estonia aloitti toimintansa Virossa keväällä 2020.


LAATU- JA TURVALLISUUSASIANTUNTIJA HELSINKIIN

Asiantuntijan työ on monipuolista ja pääset toimimaan asiakasyritysten kehittämistehtävissä mm. turvallisuus- ja laatupäällikön roolissa. Asiantuntijatyöt toteutetaan projektin laajuudesta riippuen itsenäisesti tai asiantuntijatiiminä. Vahva asiantuntijaorganisaatiomme kokemus ja osaaminen on kuitenkin käytössäsi ja työsi tukena ovat kollegat, esihenkilösi ja työkalut, jotka mahdollistavat työn tekemisen joustavasti aikaan tai paikkaan sitoutumattomasti. Lopullinen tehtävänkuvaus tarkentuu valitun henkilön osaamisen, mielenkiinnon ja asiakasprojektien mukaan. Työ alkaa elokuussa tai sopimuksen mukaan.

Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta esimerkiksi työsuojeluasioiden, laadun, johtamisen tai ympäristö- ja vastuullisuusasioiden kehittämisen parissa. Sinulla on hyvät asiakaspalvelutaidot ja kykenet toimimaan sekä projektien vetäjän että asiantuntijan roolissa useissa samaan aikaan rinnakkain toteutettavissa kehittämisprojekteissa. Viihdyt asiakastyössä kehittämässä, sparraamassa ja kouluttamassa. Kommunikoit sujuvasti suomen kielellä, englannin kieli katsotaan eduksi.

SK Protect Oy tarjoaa sinulle:

Rekrytointi suoritetaan yhteistyössä Poolian kanssa. Hae tehtävää mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 31.7.2023 mennessä rekisteröimällä CV:si www.poolia.fi –sivuilla ja linkittämällä hakemuksesi tähän tehtävään.

Lue lisää ja hae tehtävää www.poolia.fi
Lisätiedot: juha-pekka.myllykangas@poolia.fi tai 050 913 4065

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Palvelumme kattavat HSEQ-asiantuntijapalvelut sekä Saas-palveluna toimitettavan PRO24 -järjestelmän. Meillä on vahvaa osaamista erityisesti palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. Asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 37 henkilöä. Tytäryhtiömme Protect Estonia aloitti toimintansa Virossa keväällä 2020.


TURVALLISUUS- JA LAATUASIANTUNTIJA KOKKOLAAN

Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta esim. työsuojeluasioiden, laadun tai ympäristöasioiden kehittämisen parissa. Tarjoamme vakituisen työsuhteen ja monipuolisen tehtävän asiakasprojekteissa.

Rekrytointi suoritetaan yhteistyössä Poolian kanssa.

Lue lisää ja hae tehtävää www.poolia.fi
Lisätiedot: juha-pekka.myllykangas@poolia.fi tai 050 913 4065


SÄKERHETS- OCH KVALITETSEXPERT I KARLEBY

Vi förväntar oss av dig en passande utbildning för uppgiften och arbetserfarenhet av t.ex. arbetsskyddsfrågor och utveckling av kvalitet eller miljöfrågor. Vi erbjuder ett stadigtvarande arbetsförhållande och en mångsidig uppgift med kundprojekt.

Rekrytering sker i samarbete med Poolia.

Sök tjänsten på www.poolia.fi
Tilläggsinfo: juha-pekka.myllykangas@poolia.fi eller 050 913 4065

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Palvelumme kattavat HSEQ-asiantuntijapalvelut sekä Saas-palveluna toimitettavan PRO24 -järjestelmän. Meillä on vahvaa osaamista erityisesti palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. Asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 37 henkilöä. Tytäryhtiömme Protect Estonia aloitti toimintansa Virossa keväällä 2020.

Työnantajana näemme, että henkilöstö on tärkein voimavaramme ja henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus ovat oleellisia tekijöitä menestyksemme turvaamisessa. Haluamme lunastaa lupaukset, jotka annamme työntekijöillemme jo työnhakuvaiheessa. Hyvinvoinnista huolehtimiseen liittyen pyrimme siihen, että johtamisen ja toiminnan käytännöt ja mallit ovat kaikille selkeitä, läpinäkyviä, hyvinvointia tukevia ja ennen kaikkea tasapuolisia.

Jatkuvan oppimisen ja työhön liittyvän motivaation ylläpitämiseen jokaisen työntekijän kanssa pidetään yllä henkilökohtaista koulutussuunnitelmaa, joka peilaa henkilön omiin toiveisiin sekä luonnollisesti yrityksen perustehtävään ja strategiaan. Haluamme ymmärtää jokaisen työntekijän yksilölliset vahvuudet ja mahdollistaa niiden tuomisen osaksi yhteistä osaamispankkiamme.

Työn tekemisen käytännöissä erilaisia digitaalisia mahdollisuuksia hyödynnetään yhä innovatiivisemmilla tavoilla. Tämä näkyy hyvinvointina, perheystävällisyytenä, tasa-arvoisuutena ja myös ympäristön huomioimisena.


Haemme uusia turvallisuusasiantuntijoita Tampereen ja Kokkolan palveluliiketoimintamme asiantuntijatiimeihin

Asiantuntijan työ on monipuolista ja pääset toimimaan kehittämistehtävissä niin asiakasrajapinnassa kuin organisaatiomme sisälläkin. Asiantuntijatyöt toteutetaan projektin laajuudesta riippuen itsenäisesti tai asiantuntijatiiminä. Vahva asiantuntijaorganisaatiomme kokemus ja osaaminen on kuitenkin käytössäsi ja työsi tukena ovat kollegat, esihenkilösi ja työkalut, jotka mahdollistavat työn tekemisen joustavasti aikaan tai paikkaan sitoutumattomasti.

Odotamme sinulta seuraavia taitoja tai ominaisuuksia

Hae työpaikkaa

Tavoitteena on, että toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alkaa touko-kesäkuussa 2023. Lähityöpisteesi sijaitsee Tampereella tai Kokkolassa. Erilaiset etä- ja hybridityöskentelymallit ovat meillä käytössä ja jokaisella on laajat mahdollisuudet vaikuttaa itse työhönsä sekä sisällön, että työntekopaikan suhteen. Työtehtävän palkkaus noudattaa palkkarakennemalliamme ja on 3000–3800 €/kk perustuen koulutukseesi, työuraasi ja haettavaan tehtävään liittyvään osaamiseesi. Tehtävään valittava henkilö on mukana palveluliiketoiminnan tuloksen perusteella määritellyssä kuukausibonusjärjestelmässä. Tuemme henkilöstömme hyvinvointia kattavalla terveysvakuutuksella, jäsenyydellä henkilöstörahastossamme sekä mm. ePassi- ja työsuhdepolkupyöräeduilla.

Lähetä hakemus ja CV osoitteeseen rekry@protect.fi viimeistään pe 31.3. Merkitse hakemussähköpostin otsikkokenttään nimesi ja tieto ”Turvallisuusasiantuntija”.

Ensimmäiset haastattelut toteutetaan Teamsillä huhtikuun aikana. Jatkoon päässeet hakijat kutsutaan luottamushenkilön haastatteluun ja tämän jälkeen vielä kasvokkain pidettävään tapaamiseen Protectin Kokkolan pääkonttorille. Valinnat tehdään mahdollisimman nopeasti ja kaikille hakijoille informoidaan prosessin etenemisestä. Haastatteluja ja henkilövalintoja on mahdollista toteuttaa myös jo hakuaikana, eli laitathan hakemuksesi tulemaan mahdollisimman pian!

Lisätietoa tehtävästä antaa toimialajohtaja Heikki Aho, heikki.aho@protect.fi tai puh 040 0534556.

 

Miten laatua johdetaan? Ajatus ja teoria laadun johtamisesta on lähtenyt liikkeelle teollisuudesta, mutta nykyään laatujohtaminen kuuluu yhä useamman liiketoiminnan alaan. Toiminnan laadun parantaminen vaatii jatkuvaa suunnittelua, määrätietoista tekemistä, toiminnan arviointia ja sen kehittämistä. Mutta kuinka se tapahtuu käytännössä?

Tämä webinaari antaa sinulle työkalut laadun johtamiseen omassa työympäristössäsi. Aiheeseen ja paneelikeskusteluun meidät johdattelee turvallisuus- ja laatuasiantuntijamme Reetta Olkinuora, joka on toiminut Häggblomin ulkoistettuna laatupäällikkönä. Paneelikeskustelussa käsitellään laadun johtamisesta yrityksen eri tasoilla konkreettisten esimerkkien kautta Häggblomin liiketoimintajohtajan Jukka Lämpsän ja huoltopäällikkö Matti Kankaan kanssa. 

Webinaarissa opit

Lataa tallenne

Lataa ilmainen webinaaritallenne ja opi konkreettisten case-esimerkkien avulla, kuinka laatua johdetaan! 

 

 

Välttämätön pakko vai myös lisäarvoa tuottava työkalu? Jos johdon katselmus tuntuu välttämättömältä pakolta, joka aiheuttaa vain lisätyötä, et ole yksin. Johdon katselmus voi kuitenkin olla aidosti hyödyllinen työkalu, jolla suunnitellaan, seurataan ja arvioidaan toimintatapoja sekä tavoitteiden toteutumista. Johdon katselmuksen integroiminen lisäarvoa tuovaksi osaksi yrityksen jo vakiintuneita johtamistapoja voi aiheuttaa silti valveutuneellekin organisaatiolle haasteita.

Vaatimus johdon katselmusten toteuttamisesta perustuu ISO-standardien vaatimuksiin, jotka kertovat, mitä johdon katselmuksessa tulee käydä läpi. Standardit eivät kuitenkaan kerro, miten katselmus tulisi toteuttaa, vaan sen ratkaisee organisaatiot itse. Monille johdon katselmuksesta onkin muotoutunut vain välttämätön pakko, joka juostaan nopeasti läpi. Kuinka johdon katselmuksesta sitten käytännössä tehdään organisaatiolle arvoa antava työkalu?

Tässä webinaarissa esittelemme johdon katselmusta asiantuntijapuheenvuorojen ja konkreettisten esimerkkien kautta. Laatuun, ympäristöön ja työturvallisuuteen erikoistunut toimialajohtajamme Reetta Olkinuora johdattaa meidät johdon katselmuksen teorian läpi ja antaa puheenvuoron johdon katselmuksia tekeville HSEQ-asiantuntijoille, jotka kertovat vinkkinsä katselmusten parhaista toteutusmalleista.

 

Webinaari vastaa kysymyksiin

Lataa tallenne

Lataa maksuton webinaaritallenne ja löydä omalle organisaatiollesi paras tapa valjastaa johdon katselmus aidosti hyödylliseksi johtamisen työkaluksi!

Mitä yritysvastuusta tulisi tietää juuri tänään? Usein vastuullisuudesta tulee mieleen ensimmäisenä ympäristövastuu, mutta yritysvastuu kietoutuu myös sijoittajiin, rahoitukseen, kuluttajiin ja työntekijöihin – sekä laatujohtamiseen. Viime vuosina yritysvastuun kentällä onkin tapahtunut paljon kehitystä: EU-sääntely on edennyt harppauksin ja kansallista yritysvastuulakia on ajettu eri tahoilla eteenpäin. Kuinka siis pysyä kartalla laajan ja nopeasti muuttuvan yritysvastuukentän kehityksessä?

Asiantuntija Ville Pesolalle liiketoiminnan vastuullisuuden johtaminen on intohimo. Tässä webinaarissa Pesola käy läpi yritysvastuun suuntaviivoja ja kertoo, kuinka laatujohtaminen ja yritysvastuu täydentävät toisiaan ja kuinka kumpikin huomioimalla saadaan tehtyä oikeat asiat oikealla tavalla.

Webinaarissa opit

Lataa tallenne

Lataa ilmainen webinaaritallenne ja ota haltuun yritysvastuun eri osa-alueet sekä olennaisuusanalyysi, jota voit hyödyntää oman liiketoimintasi tärkeimpien vastuullisuusvaikutusten tunnistamisessa ja priorisoinnissa!

Edelleen törmäämme tilanteisiin, jossa yrityksessä tehtävien työtehtävien vaarat ja haitat ovat jääneet tunnistamatta. Valmiita pohjia löytyy ja nopein suorittaja laittaa rastit ruutuun ja toteaa homman olevan valmis – riittääkö tämä? Ei. Liian ohuella osaamisella tehty arviointi ei usein täytä lainsäädännön vaatimuksia. Riittämätön työn riskien arviointi ei suojaa työntekijää vaaroilta, eikä auta linjaorganisaatiota selvittelytyössä, mikäli vakava työtapaturma tapahtuu. Työn vaarojen ja riskien tunnistaminen on työnantajan lakisääteinen velvollisuus ja erinomainen työkalu työn turvallisuuden tason selvittämiseen ja parantamiseen. Mitä ottaa huomioon, kun haluaa rakentaa turvallista työpaikkaa? Tässä blogissa kerromme kolme vinkkiä!

Työturvallisuus on jokaisen vastuulla

Jokainen meistä ansaitsee turvallisen työpaikan, mutta kenen vastuulla sen varmistaminen on? Se ei ole pelkästään työsuojelupäällikön vastuulla, vaan ihan jokaisen työntekijän yhteinen asia. Siinä missä johto on vastuussa esimerkiksi lakisääteisten velvollisuuksien noudattamisessa ja turvallisuusasioissa esimerkillä johtamisessa, myös työntekijöillä on vastuunsa. Sellaisiin riskeihin ei nimittäin voida varautua, joita ei olla tunnistettu. Siksi työntekijöiden osallistaminen onkin avainasemassa, jotta ajantasaista tietoa mahdollisista riskeistä ja vaaroista prosessien eri vaiheista saadaan heiltä, jotka näitä kohtaavat arjessa. Tärkeässä roolissa on myös se, kuinka työntekijöiltä saatu palaute viedään käytäntöön – varmista, että palaute otetaan vastaan, eikä sitä lakaista maton alle pölyttymään.

Kun puhutaan turvallisuudesta, liittyy se yrityksen kaikkeen toimintaan aina kumppaneiden valinnasta palaverikäytänteisiin ja tuotannosta riittävän läpinäkyvään viestintään. Laatu ja turvallisuus kulkevat aina käsi kädessä. Kun yrityksen toiminta on laadukasta, se on myös turvallista. Turvallisuus työpaikalla on siis asia, johon kannattaa panostaa.

Riskit täytyy paitsi tunnistaa, myös arvioida

Yritykset ovat entistä valveutuneempia siinä, kuinka tärkeää riskien tunnistaminen on. Voi olla kuitenkin vaikeaa arvioida sitä, kuinka suuria riskit ovat tai millaisilla toimenpiteillä niitä voidaan pienentää. Ei siis riitä, että riskit on listattu, ellei niiden käsittelylle ole määritetty toimenpiteitä ja aikataulua. Esimerkiksi meillä Protectilla on käytössämme viisiportainen matriisi, jonka avulla arvioimme havaitun riskin suuruutta, määrittelemme toimenpiteet ja aikataulut, seuraamme että ne tulevat tehdyksi. Toimenpiteiden valmistumisen jälkeen arvioitu jäännösriski astuu voimaan. Tavoitteena on aina, että asetetut toimenpiteet laskevat riskiä. Kun riskien arviointi tehdään ammattimaisesti ja perusteellisesti, työntekijöiden kokemus kuulluksi tulemisesta kasvaa, johdon sitoutuminen turvallisuusasioihin paranee ja eri organisaatiotasojen välinen yhteistyö turvallisuusasioissa tiivistyy – ja mikä tietysti tärkeintä – turvallisuuden taso yrityksessä nousee seuraavalle tasolle.

Tämä näkyy myöhemmin mm. vähentyneinä työtapaturmina ja kuluina, ja kaikille turvallisempana ja parempana työpaikkana.

Mistä lähteä liikkeelle työturvallisuuden kehittämisessä?

Työturvallisuuden kehittäminen lähtee liikkeelle perusasioista. Ensimmäiseksi tulee varmistaa, että lain vaatimat minimit täyttyvät eli yrityksellä on esimerkiksi aktiivista työsuojelutoimintaa ja työntekijöiden perehdyttämisestä on huolehdittu. Työntekijöillä tulee olla myös mahdollisuus ilmoittaa jatkuvasti havaitsemistaan poikkeamista erityyppisillä turvallisuusilmoituksilla. Nämä ilmoitukset ovat tärkeä osa vaarojen ja riskien tunnistamista. 

Ulkopuolinen osaa katsoa uusin silmin yrityksen työtiloja ja toimintoja, ja antaa näkemyksiä ja työkaluja siihen, kuinka työturvallisuutta voidaan kehittää. Laatu- ja turvallisuusauditoinnit voivat kuulostaa monimutkaiselta asialta, vaikka todellisuudessa niiden tarkoituksena on yksinkertaisesti tarkastella yrityksen nykytilaa ja löytää mahdollisia pullonkauloja. Jokainen työympäristö on erilainen, mutta haasteet ovat usein hyvin samankaltaisia. Myös varautumiseen liittyvät asiat herättävät kysymyksiä. Tiedätkö sinä kuinka turvata toimintojen ja ihmisten turvallisuus esimerkiksi sähkökatkojen aikana?

Meidän missiomme Protectilla on ihmisten hyvinvoinnin, liiketoiminnan ja ympäristön turvaaminen. Olemme turvallisuuteen ja laatuun liittyvien palveluiden edelläkävijä ja eturivin kumppani. Kun turvallisuudesta ja laadusta tehdään normi, kaikki voittavat.

 

Lue lisää työturvallisuuteen liittyvistä palveluista ja ulkoistettuun työsuojelupäällikköpalveluun!

 

Tilaamalla uutiskirjeemme varmistat, että saat heti tiedon uusimmista blogeista sekä muista ajankohtaisista asioista.

 

Haluatko kuulla lisää siitä, mikä työsuojelupäällikön rooli on yrityksen kehittämisessä? Tilaa tallenteena ilmainen webinaarimme, jonka avulla ymmärrät miten työturvallisuus linkittyy yrityksen kehittämiseen .

 

Ympäristöteknologian insinööri (AMK) Jeremia Koistinen on aloittanut Protectilla turvallisuus- ja laatuasiantuntijana marraskuun alussa. Ennen Protectille siirtymistä hän työskenteli rakennusteollisuudessa laatuasiantuntijana ja laatupäällikkönä sekä aiemmin paperiteollisuudessa ympäristö- ja laatuinsinöörinä.

Protectin työpaikkailmoitus herätti Jeremian mielenkiinnon ja ilmoituksen perusteella hänelle jäi yrityksestä hyvä kuva.

– Minut vakuutti se, että Protect kehittää paitsi omaa toimintaansa niin myös asiantuntijoidensa osaamista. Haluan palvella ja pidän asiakkaiden kanssa työskentelystä. Niinpä monipuolinen asiantuntijatehtävä teollisuuden palveluntuottajalla sai minut hakemaan tehtävää, hän kertoo.

Ympäristöteknologian insinööriopinnoissa Jeremia otin kursseja myös teollisuuden kunnossapidosta ja ympäristöriskien arvioinnista. Häntä kiinnostaa kokonaisvaltainen HSEQ-toiminnan kehittäminen.

– Parasta osaamistani on HSEQ-kokonaisuuden hallinta ja sen sisällä mm. prosessien kehittäminen ja prosessien mukaisen toiminnan varmistaminen. Yleisesti ottaen laatutyö on ydinosaamistani. Minulla on osaamista myös kemikaaliturvallisuuteen sekä ympäristöjohtamiseen, Jeremia kertoo.

Ympäristö- ja laatuinsinöörinä toimiessaan Jeremia kartutti kokemusta mm. ympäristöraportoinnista ja laadun varmistamisesta. Laatupäällikkönä hän vastasi ISO 9001- sertifioidun johtamisjärjestelmän ylläpidosta ja kehittämisestä sekä rakentamisen laatujärjestelmistä. Hän on tehnyt työtä myös kestävän kehityksen parissa etsien ratkaisuja yrityksen hiilineutraaliuden saavuttamiseen, jätteiden määrän minimointiin ja materiaalien kierrätykseen.

Tulevaisuudelta Protectilla Jeremia odottaa, että pääsee vaikuttamaan teollisuusyritysten HSEQ-kehittämiseen.

– Olisi mahtava päästä jonain päivänä näkemään, että on omassa työssään vienyt yrityksiä eteenpäin kestävässä kehityksessä, hän pohtii.

 

Tuotantotalouden insinööri (AMK)  Joni Virkkala aloitti marraskuun alussa Protectilla turvallisuus- ja laatuasiantuntijana. Hän on työskennellyt 8 vuotta teknisenä yritysmyyjänä tehtävässä, jossa asiakaskunta koostui teollisuuden sekä rakennusalan vaativista asiakkaista. Ennen tätä hän on kerännyt kokemusta teollisuudesta kunnossapitoasentajana ja koneasentajana. Hän on myös valtuutettu putoamissuojainten määräaikaistarkastaja.

Insinööriopintojen jälkeen Joni halusi syventyä teollisiin toimintaympäristöihin ja päästä osallistumaan entistä laaja-alaisemmin yritysten kehittämiseen. Tuotantotalouden insinööritutkinnoissa hän oppi laadunhallintaan ja laadun kehittämiseen liittyviä asioita.

– Opinnot koostuivat tekniikan, johtamisen ja taloushallinnon osa-alueista ja syvennyin tuotantoautomaatioon ja energiatekniikkaan, Joni kertoo ja jatkaa, että haluaa nyt hyödyntää osaamistaan laajemmin teollisessa toimiympäristössä. Siksi hän kiinnostui Protectin asiantuntijatehtävästä.

Turvallisuus- ja laatuasiantuntijan työssä Joni pitää erittäin mielenkiintoisena sitä, että tehtävässä pääsee kehittämään asiakasyritysten toimintaa turvallisuuden sekä laadunhallinnan osa-alueilla. Työnkuva vaikutti hänestä monipuoliselta ja tekeminen ihmisläheiseltä.

– Tärkeimpiin arvoihini kuuluu jatkuva parantaminen, kestävä kehitys ja asiakasarvon luominen. Protect tarjoaa mahdollisuuden työskennellä näiden asioiden parissa ja yrityksen laaja perehdytysohjelma antoi erinomaiset eväät toimimiseen asiantuntijan roolissa, Joni pohtii.

Joni on parhaimmillaan B2B-asiakkaiden kanssa työturvallisuuden kehittäjänä, teknisessä suunnittelussa ja prosessien kehittämisessä. Hän kertoo vahvuudekseen mm. järjestelmällisen työskentelytavan. Erityisen tärkeää hänen mielestään on henkilöstön ottaminen mukaan muutokseen ja turvallisuuden- ja laadunhallinnan ymmärryksen lisääminen koko organisaatiossa. Näin voidaan saavuttaa asetetut tavoitteet ja saada toiminnot ennustettaviksi sekä stabiileiksi.

– Olen innostaja ja positiivisen turvallisuuskulttuurin, toimintojen kehittämisen sekä jatkuvan parantamisen puolestapuhuja. Odotan kovasti, että pääsen työskentelemään Protectin asiakkaiden kanssa, Joni pohtii.

 

Tutustu Protectiin yrityksenä

Ura Protectilla – Katso avoimet tehtävämme

Protectin sponsorointitukia myönnetään vuosittain toukokuussa ja marraskuussa. Tuemme mielellämme sellaisia hankkeita, joissa tuki jakautuu useammille henkilöille. Sponsorointiin varattu budjettimme ei ole järisyttävän suuri, mutta yritämme jakaa sitä niin, että mahdollisimman moni hyötyy tuesta. Tavoitteenamme on tehdä sponsorointien avulla konkreettisia hyviä tekoja Suomessa ja olla aktiivinen ja vastuullinen osa yhteiskuntaa.

 

Tukia myönnettiin seuraaville hakijoille:

 

Lisäksi asiakkaamme KWH Logistics täytti tänä vuonna 140 vuotta ja heidän aloitteestaan teimme lahjoituksen Itämeren pelastamisen ja suojelutyön hyväksi (Baltic Sea Action Group).

 

Käsittelemme hakemuksia seuraavan kerran toukokuussa 2023. Hae sponsorointia täällä.

 

Ville Hyytiäinen (turvallisuusalan YAMK) aloitti Helsingin toimistollamme turvallisuusasiantuntijana syyskuussa. Hän päätyi hakemaan Protectille saatuaan suosituksen yrityksestä.

– Yritys on mielenkiintoinen ja kyllähän tämä yritysturvallisuuden kenttä kiinnostaa – erityisesti paloturvallisuuteen ja työsuojeluun liittyvät alueet. Yrityksessä aiemmin työskennellyt henkilö suositteli Protectia työntantajana, mikä vahvisti omia pohdintojani.

Villen työtehtävät ovat aina sisältäneet työskentelyä asiakasrajapinnassa sisäisten ja ulkoisten asiakkaiden kanssa.

– Saan itselleni virtaa siitä, kun saan herätettyä ympäristössäni halua edistää turvallisuutta. Viranomaisen valvontatehtävissäkin tein työtä asiakasrajapinnassa, mutta valvovana viranomaisena minusta tuntui aina, että homma jäi tavallaan kesken. En voinut vaarantaa viranomaiseen riippumattomuuteen liittyvää vaatimusta ja minulla jäi usein sellainen tunne, että olisin voinut auttaa enemmän.

Villellä on monipuolinen ote yritysten turvallisuuskenttään. Hän on työskennellyt aiemmin palotarkastajana ja vanhempana palotarkastajana, valmiussuunnittelijana, turvallisuus- ja riskienhallintakoordinaattorina sekä työsuojelupäällikkönä. Työkokemusta löytyy sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta 20 vuoden ajalta.

– Asiantuntijatyötä olen tehnyt sekä strategisella että operatiivisella tasolla. Olen pitkäpinnainen ja tulen toimeen kaikkien kanssa. Uudet asiat eivät jännitä minua, kun pohjaosaaminen on kunnossa. Näistä ominaisuuksista on hyötyä, kun työskennellään monimutkaisten asioiden kanssa.

Katsotaan, mihin polku vie, Ville tuumaa ja lisää, että hänen tavoitteenaan on ottaa uudet tehtävät nopeasti haltuun, että pääsen tuottamaan arvoa asiakkaille.

 

Tutustu Protectiin yrityksenä

Ura Protectilla – Katso avoimet tehtävämme

Mikä on työsuojelupäällikön rooli yrityksen kehittämisessä? 

Työsuojelupäällikkö edustaa yrityksen johtoa, vastaa yrityksen strategian ja tavoitteiden jalkauttamisesta työsuojeluasioihin sekä raportoi työsuojeluasioista mm. johtoryhmälle. 

Työsuojelupäällikkö toimii siis tärkeänä linkkinä yrityksen johdon, henkilökunnan ja muiden osapuolten välillä työturvallisuuteen liittyvissä asioissa. 

Työsuojelupäällikön tehtäviin kuuluu esimerkiksi: 

Työsuojelupäällikkö on siis tärkeässä asemassa siinä, miten yrityksessä määritellään turvallisuustyön tavoitteet, miten johto saadaan sitoutumaan niihin sekä miten niistä viestitään henkilöstölle. 

Protectin turvallisuusasiantuntija ja monessa yrityksessä työsuojelupäällikkönä toimiva Marke Paavola kertoo parhaat vinkkinsä, joita työsuojelupäällikkönä voit soveltaa käytäntöön omassa työssäsi. 

Webinaarissa opit mm.

Lataa tallenne

 

Kemikaaliriskien arviointi kuuluu työnantajan velvollisuuksiin työturvallisuuslain mukaan. Riskien arvioinnin avulla työnantaja voi taata työntekijöille turvallisen työskentely-ympäristön sekä ennaltaehkäistä ammattitauteja ja akuutteja työtapaturmia. 

Kemikaaliriskien arviointi suoritetaan aina yrityksen oman toiminnan mukaan. Sen avulla saadaan tietoa, mitä kemikaaliriskejä yrityksen toimintaprosessien eri vaiheisiin sisältyy ja miten todennäköisesti työntekijä altistuu kemikaalin haittavaikutuksille. 

Protectin turvallisuus- ja laatuasiantuntija Mari Vehkasalo opastaa ja antaa webinaarissa konkreettisia vinkkejä, miten työnantaja voi: 

👍 tunnistaa työssä esiintyvien kemiallisten tekijöiden aiheuttamat vaarat

👍 arvioida työntekijöille aiheutuvat terveys- ja turvallisuusriskit

👍 toteuttaa riskien arvioinnin perusteella tarvittavat torjunta- ja seurantatoimenpiteet.

Webinaarissa opit

Lataa tallenne

 

Olemme laatineet sinulle maksuttoman työkalun, jonka avulla tarkistat, että sisäinen auditointi etenee auditoinnin joka vaiheessa suunnitelmallisesti kohti onnistunutta lopputulosta.

Jätä yhteystietosi ja lataa ilmainen sisäinen auditointi –checklist 

Vuonna 2023 voimaan astuva laki ilmoittajan suojelusta ei muuta sitä tosiasiaa, että yritystoiminnan on oltava lainsäädännön vaatimustenmukaista jo nyt. Se, mitä ilmoittajansuojalaki tuo tullessaan on suojelu väärinkäytöksestä ilmoittavalle. Tässä blogissa saat tietää, miksi varautuminen ilmoittajansuojalain velvoitteisiin kannattaa aloittaa heti.

Whistleblower-direktiiviin perustuva ilmoittajansuojalaki koskee sekä yksityisiä että julkisen sektorin organisaatioita

Ilmoittajansuojalaki koskee kaikkia yksityisen ja julkisen sektorin yrityksiä koosta riippumatta. Mikäli yrityksessä työskentelee vähintään 50 työntekijää, ilmoittajansuojalaki velvoittaa yritystä perustamaan sisäisen ilmoituskanavan. Sisäinen ilmoituskanava on suositeltavaa perustaa myös pienemmissä yrityksissä, sillä se mahdollistaa ilmoituksen tutkimisen sisäisesti ennen kuin epäily julkistetaan.

Ilmoittajansuojalaki luo yhtenäisen toimintamallin väärinkäytöksistä ilmoittamiseen

Whistleblower-direktiivin ja sen kansallisen täytäntöönpanon eli ilmoittajansuojalain avulla luodaan yhtenäinen toimintamalli työn yhteydessä havaituista väärinkäytöksistä ilmoittamiseen. Säädösten rikkominen on lainvastaista ja epäeettistä toimintaa.

Ilmoittajansuojalain tavoitteena on, että henkilö voi ilmoittaa turvallisesti asioista, joita hän työnsä yhteydessä havaitsee tai joiden hän epäilee rikkovan yleistä etua, voi ilmoittaa asiasta turvallisesti. Laissa ilmoittajan suojelusta määritellään, missä tilanteissa ilmoittajaa suojellaan vastatoimenpiteiltä.

Ilmoittajansuojalain rikkomisista ilmoittaminen rakentuu 3-portaiselle toimintamallille

Väärinkäytöksen sisäinen ilmoittaminen on aina ensisijainen vaihtoehto ilmoituskanavaksi. Tilanteissa, joissa sisäinen ilmoitus ei ole johtanut toimenpiteisiin tai sitä ei ole, toimii toissijaisena ilmoituskanavana toimivaltainen viranomainen. Tiedon julkistaminen suoraan on vaihtoehto poikkeustilanteissa esimerkiksi silloin kun yleiseen etuun kohdistuu välitön ja ilmeinen vaara.

Alla olevassa kuviossa kuvataan 3-portainen malli rikkomusten ilmoittamiseen. Tätä laissa määriteltyä toimintamallia noudattamalla ilmoituksen tekijä saa suojelua mahdollisilta vastatoimilta.

3-portainen malli rikkomusten ilmoittamiseen

Varautuminen ilmoittajansuojalain velvoitteisiin kannattaa aloittaa heti

Hallitus on antanut syyskuussa 2022 esityksen niin sanotuksi ilmoittajansuojelulaiksi, jonka on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian. Esityksen mukaan siirtymäaika sisäisen ilmoituskanavan perustamiselle vähintään 250 henkilöä työllistäville yrityksille olisi 3 kk ja alle 250 henkilöä työllistäville yrityksille 17.12.2023 mennessä.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että lainsäädäntö astuu voimaan aiemmin kuin siirtymäaikojen mukainen sisäisen ilmoituskanavan perustamisen vaatimus. Yrityksille suositellaan sisäisen ilmoituskanavan perustamista siirtymäaikaa nopeammin, jolloin saadaan oikeus tutkia ilmoitus ja määritellä korjaavia toimenpiteitä ennen kuin asia julkistetaan. Protectin asiakkaille Keskuskauppakamarin Ilmoituskanava -palvelu avataan ilman normaalia perustamismaksua.

Vastaatko yrityksen toiminnan vaatimustenmukaisuudesta? Tässä sinulle muistilista, jonka avulla varmistat varautumisen ilmoittajansuojalain vaatimuksiin. Panosta aina ennaltaehkäisevään työhön sen sijaan, että pelkästään sammuttelet tulipaloja. Turvallisuusjohtamista voit varmistaa mm. sisäisillä auditoinneilla ja nykytilan arvioinnilla, joista johdettujen korjaavien toimenpiteiden avulla pidät huolta yrityksen suorituskyvystä ja estät onnettomuuksia ja poikkeamia.



Muistilista yrityksen toiminnan vaatimustenmukaisuudesta vastaavalle
  • Perusta ilmoituskanava ja määrittele sen käsittelyprosessi.
  • Määrittele prosessin vastuuhenkilöt.
  • Harkitse vapaaehtoisen ilmoituskanavan perustamista, vaikka yrityksessä työskentelee alle 50 henkeä.
  • Kiinnitä huomiota toiminnan vaatimustenmukaisuuteen.
  • Panosta ennaltaehkäisevään työhön sen sijaan, että pelkästään sammuttelet tulipaloja.


Tarvitsetko lisäresurssia tai näkemystä?Tutustu laadun ja johtamisen asiantuntijapalveluihimme.

 

Haluatko tietää lisää, miten Whistleblower-direktiiviin perustuva ilmoittajansuojalaki tulee vaikuttamaan yritykseesi? Tilaa tallenteena ilmainen webinaarimme, jonka avulla voit varautua vuoden 2023 aikana voimaan astuvan ilmoittajansuojalain vaatimuksiin!

Mitä Whistleblower-direktiiviin perustuva ilmoittajansuojelulaki ja tilaajavastuulaki velvoittavat yrityksiltä käytännössä? Miten HSEQ-päällikkö voi valmistautua ilmoittajansuojelu- ja tilaajavastuulain vaatimuksiin vuonna 2023?

Whistleblower-direktiiviin perustuva ilmoittajansuojelulaki astuu voimaan vuonna 2023 ja koskee kaikkia yrityksiä Euroopassa. Ilmoittajansuojelulaki velvoittaa, että yli 50 henkeä työllistävien yritysten on perustettava ilmoituskanava, jonka kautta henkilöstö voi ilmoittaa havaitsemistaan väärinkäytöksistä ja epäkohdista. 

Webinaarin toisena aiheena on tilaajavastuulaki ja sen vaatimusten tunnistaminen työsuojelunäkökulmasta. Tilaajavastuulaki velvoittaa työn tilaajaa selvittämään, onko sopimuskumppani hoitanut lakisääteiset velvoitteensa, kuten työturvallisuuteen ja työterveyteen liittyvät asiat.

Webinaarissa opit

Lataa tallenne

Lataa ilmainen webinaaritallenne, jossa saat ajankohtaista tietoa siitä, mitä ilmoittajansuojelu- ja tilaajavastuulaki velvoittavat yrityksiltä vuonna 2023. Webinaarin asiantuntijoina toimivat Keskuskauppakamarin johtaja Stina Wikberg ja Protectin toimialajohtaja Reetta Olkinuora.

 

 

Tuotantotalouden insinööriksi valmistuva Pirre Laitala oli alkuvuonna Protectilla työharjoittelussa projektikoordinaattorina. Harjoittelun päätyttyä hänet palkattiin turvallisuus- ja laatuasiantuntijaksi Kokkolan toimistolle.

– Olen alan vaihtaja ja valmistumassa tänä vuonna tuotantotalouden insinööriksi. Harjoittelu Protectilla kirkasti minulle sen, että turvallisuus- ja laatujohtamisen kehittäminen ovat niitä asioita, joiden parissa haluan urallani kehittyä, Pirre miettii.

Ennen insinööriopintoja Pirre työskenteli terveydenhoitoalalla yli 10 vuotta. Alan vaihto tuntui luontevalta, sillä hän on aina ollut kiinnostunut tekniikasta. Insinööriopinnoissa hän on painottanut osaamisen kehittämistä turvallisuuteen ja laatujohtamiseen.

– Asiantuntijat työskentelevät usein vaikeiden ja haastavien asioiden kanssa. Itse yritän kuitenkin muistaa, että vaikka asiat ovat vaikeita, niin työtä tehdään kuitenkin ihmisille.

Pirressä nähtiin potentiaalia kasvaa asiantuntijaksi. Harjoittelun aikana huomattiin, että hän on nopea oppimaan ja hän tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa. Pirre onkin kiitollinen siitä, että Protectilla on tuettu oppimista ja annettu mahdollisuus kasvaa.

– En epäröinyt hetkeäkään, kun minulle tarjottiin työpaikkaa Protectilta. Työskentely kokeneiden asiantuntijoiden kanssa on mahdollistanut tehokkaan oppimisen.

Asiantuntijana Pirre on työskennellyt paloturvallisuuteen ja työturvallisuuteen liittyvissä projekteissa. Hän on antanut panoksensa myös yrityksen sisäisiin kehittämisprojekteihin.

– Työn ohessa viimeistelen opintoihini kuuluvaa lopputyötä, joka käsittelee projektijohtamisen tehostamista Leanin avulla asiantuntijatyössä, hän kertoo.

Pirre pitää työstä, joka on haastavaa ja pitää jatkuvasti liikkeessä. Häntä motivoivat onnistumiset ja hyvä palaute asiakkailta. Juuri asiakkaat ovatkin hänen mielestään työssä parasta.

– En pelkää haasteita! Avoimin mielin ja positiivisella asenteella selviää pitkälle, Pirre naurahtaa. Työkavereilta saa aina tukea.

 

Tutustu Protectiin yrityksenä

Ura Protectilla – Katso avoimet tehtävämme

 

 

Mika Hurnasti on aloittanut Protectilla PRO24 -järjestelmän järjestelmäpääkehittäjänä. Mikalla on 14 vuoden kokemus järjestelmäkehityksestä ohjelmistopalveluja tarjoavassa yrityksessä. Hänen ydinosaamistaan ovat järjestelmäsuunnittelu ja -kehitys.

Mika on ollut mukana järjestelmäkehityksessä PRO24 -järjestelmän alkumetreiltä saakka ja hän tuntee järjestelmän hyvin. Aiemmin hän on ollut monissa erilaisissa ohjelmistokehitysprojekteissa palveluntarjoajan edustajana, mutta nyt tuli sopiva hetki siirtyä in-house-tiimiin.

– Kun Protectille haettiin idearikasta ja kokenutta full stack -ohjelmistokehittäjää, en tehnyt päätöstä hakemisesta heti. Ratkaiseva hetki oli myöhemmin, kun ymmärsin, että tulevaisuudessa on tarkoitus kehittää ja rakentaa ihan uutta versiota järjestelmästä. Minulle on tosi tärkeää, että mennään koko ajan eteenpäin ja parannetaan jatkuvasti, Mika kertoo.

– Tunsin yrityksen ja henkilöstöä jo pitkältä aikaa. Minulla vaakakupissa painoi paljon myös hyvä työyhteisö. Tuntui, että tulen hyvin toimeen heidän kanssaan ja että on mukava porukka. Pitkän yhteistyön jälkeen tuntui jo valmiiksi, että olin melkein kuin yksi heistä.

Järjestelmäpääkehittäjänä Mikalla on mahdollisuus hyödyntää osaamistaan laajasti. Hän on päättämässä teknisistä ratkaisuista ja viemässä kehitysprojekteja eteenpäin.

– Tuntuu, että minulla on nyt parempi tuntuma PRO24 -järjestelmän tavoitteelliseen kehitykseen siihen, mihin järjestelmää käytetään. Saan koko ajan uutta tietoa asiakasrajapinnassa toimivilta siitä, miten asiakkaat ja omat asiantuntijamme työkalua hyödyntävät. Tämä on järjestelmäkehitykselle arvokasta tietoa.

PRO24-järjestelmästä vastaava toimialapäällikkö Jussi Pesonen on tyytyväinen saatuaan Mikan tiimiinsä. Järjestelmäpääkehittäjän rekrytointi mahdollistaa ketterämmät kokeilut ja tuo lisää tehoa tekemiseen.

– Voimme nyt hyödyntää laajemmin Mikan näkemystä PRO24 -järjestelmäkehityksessä. Hän altistuu myös jatkuvasti järjestelmän loppukäyttäjien palautteelle. Asiakaskeskeisyys on yksi arvoistamme ja sitä halutaan toteuttaa myös järjestelmäkehityksessä, Jussi sanoo.

Tulevaisuudessa Mikaa kiehtovat uudet digitaaliset ratkaisut ja niiden mahdollisuudet. PRO24 -järjestelmää hän pitää kiinnostavana, koska sillä on niin laaja asiakaskunta erilaisilta toimialoilta. Järjestelmäpääkehittäjänä hän pääsee suunnittelemaan, toteuttamaan ja testaamaan innovatiivisia ratkaisuja yhdessä tiimin kanssa.

 

Tutustu Protectiin yrityksenä

Ura Protectilla – Katso avoimet tehtävämme

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Palvelumme kattavat HSEQ-asiantuntijapalvelut sekä Saas-palveluna toimitettavan PRO24 -järjestelmän. Meillä on vahvaa osaamista erityisesti palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. Asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 37 henkilöä. Tytäryhtiömme Protect Estonia aloitti toimintansa Virossa keväällä 2020.

Työnantajana näemme, että henkilöstö on tärkein voimavaramme ja henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus ovat oleellisia tekijöitä menestyksemme turvaamisessa. Haluamme lunastaa lupaukset, jotka annamme työntekijöillemme jo työnhakuvaiheessa. Hyvinvoinnista huolehtimiseen liittyen pyrimme siihen, että johtamisen ja toiminnan käytännöt ja mallit ovat kaikille selkeitä, läpinäkyviä, hyvinvointia tukevia ja ennen kaikkea tasapuolisia.

Jatkuvan oppimisen ja työhön liittyvän motivaation ylläpitämiseen jokaisen työntekijän kanssa pidetään yllä henkilökohtaista koulutussuunnitelmaa, joka peilaa henkilön omiin toiveisiin sekä luonnollisesti yrityksen perustehtävään ja strategiaan. Haluamme ymmärtää jokaisen työntekijän yksilölliset vahvuudet ja mahdollistaa niiden tuomisen osaksi yhteistä osaamispankkiamme.

Työn tekemisen käytännöissä erilaisia digitaalisia mahdollisuuksia hyödynnetään yhä innovatiivisemmilla tavoilla. Tämä näkyy hyvinvointina, perheystävällisyytenä, tasa-arvoisuutena ja myös ympäristön huomioimisena.


Haemme uusia laatu- ja turvallisuusasiantuntijoita palveluliiketoimintamme asiantuntijatiimiin Tampereelle ja Helsinkiin

Asiantuntijan työ on monipuolista ja pääset toimimaan kehittämistehtävissä niin asiakasrajapinnassa kuin organisaatiomme sisälläkin. Asiantuntijatyöt toteutetaan projektin laajuudesta riippuen itsenäisesti tai asiantuntijatiiminä. Vahva asiantuntijaorganisaatiomme kokemus ja osaaminen on kuitenkin käytössäsi ja työsi tukena ovat kollegat, esihenkilösi ja työkalut, jotka mahdollistavat työn tekemisen joustavasti aikaan tai paikkaan sitoutumattomasti.

Odotamme sinulta seuraavia taitoja tai ominaisuuksia

Hae työpaikkaa

Tavoitteena on, että toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alkaa loka-marraskuussa 2022. Lähityöpisteesi sijaitsee Tampereella tai Helsingissä. Erilaiset etä- ja hybridityöskentelymallit ovat meillä käytössä ja jokaisella on laajat mahdollisuudet vaikuttaa itse työhönsä sekä sisällön, että työntekopaikan suhteen. Työtehtävän palkkaus noudattaa palkkarakennemalliamme ja on 3000–3800 €/kk perustuen koulutukseesi, työuraasi ja haettavaan tehtävään liittyvään osaamiseesi. Tehtävään valittava henkilö on mukana palveluliiketoiminnan tuloksen perusteella määritellyssä kuukausibonusjärjestelmässä. Tuemme henkilöstömme hyvinvointia kattavalla terveysvakuutuksella, jäsenyydellä henkilöstörahastossamme sekä mm. ePassi- ja työsuhdepolkupyöräeduilla.

Lähetä hakemus ja CV osoitteeseen rekry@protect.fi viimeistään pe 4.9. Merkitse hakemussähköpostin otsikkokenttään nimesi ja tieto ”HSEQ”.

Ensimmäiset haastattelut toteutetaan Teamsillä viikkojen 36-37 aikana. Jatkoon päässeet hakijat kutsutaan luottamushenkilön haastatteluun ja tämän jälkeen vielä kasvokkain pidettävään tapaamiseen Protectin Kokkolan pääkonttorille. Valinnat pyritään tekemään syyskuun 2022 aikana ja kaikille hakijoille informoidaan prosessin etenemisestä. Haastatteluja ja henkilövalintoja on mahdollista toteuttaa myös jo hakuaikana, eli laitathan hakemuksesi tulemaan mahdollisimman pian!

 

Lisätietoa tehtävästä antaa toimialajohtaja Reetta Olkinuora, reetta.olkinuora@protect.fi tai puh 040 5619167. Yhteydenotot 26.-29.8. ja 31.8.-4.9.

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Palvelumme kattavat HSEQ-asiantuntijapalvelut sekä Saas-palveluna toimitettavan PRO24 -järjestelmän. Meillä on vahvaa osaamista erityisesti palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. Asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 37 henkilöä. Tytäryhtiömme Protect Estonia aloitti toimintansa Virossa keväällä 2020.

Työnantajana näemme, että henkilöstö on tärkein voimavaramme ja henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus ovat oleellisia tekijöitä menestyksemme turvaamisessa. Haluamme lunastaa lupaukset, jotka annamme työntekijöillemme jo työnhakuvaiheessa. Hyvinvoinnista huolehtimiseen liittyen pyrimme siihen, että johtamisen ja toiminnan käytännöt ja mallit ovat kaikille selkeitä, läpinäkyviä, hyvinvointia tukevia ja ennen kaikkea tasapuolisia.

Jatkuvan oppimisen ja työhön liittyvän motivaation ylläpitämiseen jokaisen työntekijän kanssa pidetään yllä henkilökohtaista koulutussuunnitelmaa, joka peilaa henkilön omiin toiveisiin sekä luonnollisesti yrityksen perustehtävään ja strategiaan. Haluamme ymmärtää jokaisen työntekijän yksilölliset vahvuudet ja mahdollistaa niiden tuomisen osaksi yhteistä osaamispankkiamme.

Työn tekemisen käytännöissä erilaisia digitaalisia mahdollisuuksia hyödynnetään yhä innovatiivisemmilla tavoilla. Tämä näkyy hyvinvointina, perheystävällisyytenä, tasa-arvoisuutena ja myös ympäristön huomioimisena.


Haemme uusia laatu- ja turvallisuusasiantuntijoita palveluliiketoimintamme asiantuntijatiimiin Kokkolassa

Asiantuntijan työ on monipuolista ja pääset toimimaan kehittämistehtävissä niin asiakasrajapinnassa kuin organisaatiomme sisälläkin. Asiantuntijatyöt toteutetaan projektin laajuudesta riippuen itsenäisesti tai asiantuntijatiiminä. Vahva asiantuntijaorganisaatiomme kokemus ja osaaminen on kuitenkin käytössäsi ja työsi tukena ovat kollegat, esihenkilösi ja työkalut, jotka mahdollistavat työn tekemisen joustavasti aikaan tai paikkaan sitoutumattomasti.

Odotamme sinulta seuraavia taitoja tai ominaisuuksia

Hae työpaikkaa

Tavoitteena on, että toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alkaa loka-marraskuussa 2022. Lähityöpisteesi sijaitsee Kokkolassa. Erilaiset etä- ja hybridityöskentelymallit ovat meillä käytössä ja jokaisella on laajat mahdollisuudet vaikuttaa itse työhönsä sekä sisällön, että työntekopaikan suhteen. Työtehtävän palkkaus noudattaa palkkarakennemalliamme ja on 3000–3800 €/kk perustuen koulutukseesi, työuraasi ja haettavaan tehtävään liittyvään osaamiseesi. Tehtävään valittava henkilö on mukana palveluliiketoiminnan tuloksen perusteella määritellyssä kuukausibonusjärjestelmässä. Tuemme henkilöstömme hyvinvointia kattavalla terveysvakuutuksella, jäsenyydellä henkilöstörahastossamme sekä mm. ePassi- ja työsuhdepolkupyöräeduilla.

Lähetä hakemus ja CV osoitteeseen rekry@protect.fi viimeistään pe 4.9. Merkitse hakemussähköpostin otsikkokenttään nimesi ja tieto ”HSEQ”.

Ensimmäiset haastattelut toteutetaan Teamsillä viikkojen 36-37 aikana. Jatkoon päässeet hakijat kutsutaan luottamushenkilön haastatteluun ja tämän jälkeen vielä kasvokkain pidettävään tapaamiseen Protectin Kokkolan pääkonttorille. Valinnat pyritään tekemään syyskuun 2022 aikana ja kaikille hakijoille informoidaan prosessin etenemisestä. Haastatteluja ja henkilövalintoja on mahdollista toteuttaa myös jo hakuaikana, eli laitathan hakemuksesi tulemaan mahdollisimman pian!

 

Lisätietoa tehtävästä antaa toimialajohtaja Reetta Olkinuora, reetta.olkinuora@protect.fi tai puh 040 5619167. Yhteydenotot 26.-29.8. ja 31.8.-4.9.

Protectin Toimitusjohtaja Pertti Salo

SK Protect Oy:n johtoryhmän kokoonpano muuttuu. Protectin liiketoimintajohtaja ja johtoryhmän jäsen Miia Laakso on jättänyt tehtävänsä 14.8.2022. Laakso siirtyy Kuntien Hetapalvelut Oy:n toimitusjohtajaksi.

– Olen onnellinen siitä, että olen saanut olla mukana Protectin tarinassa. Kasvun ja kehittymisen vauhti on ollut upeaa seurattavaa ja jatkuvasta parantamisesta on tullut organisaatiolle ominainen tila. Protect on HSEQ-ammattilaisten yhteisö, jonka arvoihin olen voinut sitoutua. Toivon Protectille onnea ja menestystä tuleviin vuosiin.

Johtoryhmän uusi kokoonpano tukee yrityksen kasvutavoitteita

Protectin johtoryhmään kuuluvat 15.8.2022 alkaen yrityksen toimitusjohtaja Pertti Salo, myyntijohtaja Anita Trenn, toimialajohtaja Heikki Aho, toimialapäällikkö Jussi Pesonen, sekä uusina jäseninä 15.8.2022 alkaen toimialajohtajaksi nimitetty Reetta Olkinuora ja kehityspäälliköksi nimitetty Saija Pottala. Molemmat nimitykset tehtiin yrityksen sisältä.

Toimialajohtajaksi nimitetty Olkinuora vastaa laatuun, ympäristöön ja työturvallisuuteen liittyvän palveluliiketoiminnan kehittämisestä ja toimii pohjoisen alueen asiantuntijoiden esihenkilönä. Olkinuora on toiminut aiemmin Protectilla turvallisuus- ja laatuasiantuntijana.

HSEQ-päällikkönä Protectilla toiminut Pottala on nimitetty yrityksen kehityspäälliköksi. Hänen vastuulleen siirtyivät tässä yhteydessä kokonaisuudessaan yrityksen sisäisen kehityksen tehtävät sekä HR-toiminnot.

Uudessa tehtävässään Olkinuora ja Pottala raportoivat suoraan Protectin toimitusjohtaja Pertti Salolle.

– Johtoryhmän uusi kokoonpano selkeyttää palveluliiketoiminnan ja sisäisen kehityksen rooleja. Meillä on panostettu paljon johtamisjärjestelmän kehittämiseen ja siihen, että meillä on selkeät toimintamallit ja prosessit, jotka tukevat kasvutavoitteitamme. Tavoitteenamme on liikevaihdon 20 % kasvu vuosittain. Muutoksen avulla varmistamme sisäisten toimintojen ja palveluliiketoiminnan tavoitteellisen kehityksen, kertoo Salo.

 

Lisätietoja

Pertti Salo, toimitusjohtaja

+358 44 0665 916

SK Protect Oy

 


Yrityksestä lyhyesti

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Palvelumme kattavat HSEQ-asiantuntijapalvelut sekä Saas-palveluna toimitettavan PRO24 -järjestelmän. Meillä on vahvaa osaamista erityisesti palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. Asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 35 henkilöä. Tytäryhtiömme aloitti toimintansa Tallinnassa keväällä 2020.

 

Hakemuksia käsitellään säännöllisesti keväisin ja syksyisin. Tekemällä sponsorointihakemuksen autat meitä tekemään vaikuttavaa vastuullisuustyötä Suomessa. Sponsoroinnin tavoitteena on tehdä konkreettisia tekoja ja olla aktiivinen ja vastuullinen osa yhteiskuntaa.

Tänä keväänä valitsimme hakijoiden joukosta sponsorointikohteiksi seuraavat tahot:

Myönnämme sponsorointitukia kaksi kertaa vuodessa saapuneiden hakemusten perusteella. Hae sponsorointia täältä.

Käsittelemme hakemuksia seuraavan kerran marraskuussa 2022.

Vahvistimme tammikuussa asiantuntijatiimiä 2 henkilöllä. Ines Koski aloitti asiantuntijana Tampereen konttorillamme.

Turvallisuus- ja laatuasiantuntijana aloittanut Ines Koski tarttui tilaisuuteen, kun Protecilla aukesi asiantuntijan paikka.

– Olin seurannut Protectia yrityksenä jo jonkin aikaa. Heistä välittyi se, että työntekijöistä välitetään ja yrityksessä on sellainen hyvä tekemisen meininki. Kun tuli osaamistani vastaava paikka auki, niin päätin hakea. Halusin päästä soveltamaan osaamistani myös muille toimialoille.

Uudessa työpaikassa aloittaminen oli kokemuksena Ineksen mielestä sellainen, mitä hän oli rekrytointiprosessin perusteella ajatellutkin.

– Ehkä jopa helpompaa! Rekrytointivaihe, alkuperehdytys ja työhön perehdyttäminen olivat kaikki linjassa. Minut on otettu hyvin vastaan ja olen erityisen mielissäni siitä, että aina on joku kollega, jolta voi kysyä apua.

Johtamisjärjestelmien rakentaminen ja työturvallisuuden kehittäminen ydinosaamisena

Ennen Protectia Ines työskenteli laatuinsinöörinä raskaassa teollisuudessa yrityksessä, jossa valmistetaan mm.  tuotantoautomaatiolaitteita. Hänen työnkuvaansa ovat kuuluneet mm. laatujärjestelmän rakentaminen ja työturvallisuuden kehittäminen yrityksen sisällä.

– Valmiussuunnittelukin on johtamista! Minut yllätti Protectilla työtehtävien laajuus ja se miten eri kokoisia toimeksiannot voivat olla. Tämä toki oli osa sitä, mitä lähdin hakemaankin.

– Parasta on, kun näkee miten asiakkaat innostuvat ja alkavat itse kehittämään ja ideoimaan. Usein asiantuntija rooli on ohjata keskustelua ja toimia eteenpäin vievänä moottorina sekä huomioida, että olennaiset asiat tulevat käsiteltyä.

 

 

Tutustu Protectiin yrityksenä

Ura Protectilla – Katso avoimet tehtävämme

 

Vahvistimme tammikuussa asiantuntijatiimiä 2 henkilöllä. Mia Hautala aloitti asiantuntijana Kokkolan konttorilla.

Pitkään viranomaistehtävässä toiminut Mia Hautala kaipasi työhönsä vaihtelua ja uusia haasteita. Hän aloitti Protectilla turvallisuus- ja laatuasiantuntijana tammikuussa 2022.

Aiemmassa työssään Mia on toiminut erilaisissa rooleissa asiakasrajapinnassa ympäristöterveydenhuollon viranomaistehtävissä kuten terveydensuojelu-, elintarvike ja ympäristötarkastajana.

– Näin Protectin ilmoituksen ja kiinnostuin mielenkiintoisesta paikasta. Turvallisuus- ja laatutyö on minulla lähellä sydäntä ja vastaa myös ammatillista osaamistani. Oikeastaan hain aluksi toista Protectilla avoinna ollutta tehtävää, mutta prosessin edetessä totesimme, että vahvuuteni pääsisivät parhaiten esille nimenomaan asiakasrajapinnassa.

– Minusta oli mukavaa huomata rekrytoinnin aikana, että Protectilla arvostetaan työntekijöitä ja että kaikilla on vapaus suunnitella omat työnsä. Halusin Protectille, koska koen että täällä tehdään merkityksellistä työtä.

Sosiaalinen analyytikko, joka innostuu vuorovaikutustilanteista

Mia on koulutukseltaan ympäristötekniikan insinööri ja häntä kiinnostavat kovasti myös ympäristönäkökulmiin liittyvät asiat. Hänen vahvuuksiansa ovat järjestelmällisyys ja sosiaalisuus – ihmisten kanssa työskentely ja vuorovaikutustilanteet ovat työn suola!

– Erityistaitoni on, että saan viestin perille. Koen todella palkitsevaksi esimerkiksi sen, että saan keskustelukumppanini ymmärtämään jonkun hankalan asian, joka on tehtävä.

– Olen urani aikana myös tottunut kirjoittamaan ja tulkitsemaan raportteja ja lausuntoja. Minulla on siis kokemusta juuri niistä asioista, joihin Protectin asiakasorganisaatiot tarvitsevat usein kumppaninsa apua.

Työhistoriaa äidinkieleltään ruotsinkieliselle Mialle on kertynyt jo kiitettävästi. Hän on työskennellyt myös Espanjassa 2 vuotta englannin kielellä. Tulevaisuudessa Mia haluaa tehdä monipuolisia asiantuntijatöitä ja oppia uutta. Asiantuntijatyössä onkin luontevaa haluta uudistua ja syventää osaamista jatkuvasti. Tieto muuttuu kuitenkin koko ajan.

Työyhteisöön pääseminen oli Mian mukaan helppoa.

– Minut otettiin vastaan lämpimästi ja tunnen itseni tervetulleeksi, hän kertoo.

Protectin liiketoimintajohtaja Miia Laakso on tyytyväinen asiantuntijatiimin uusiin tulokkaisiin.

– Asiantuntijamme muodostavat yhdessä todella laajan osaajapankin. Kehitämme aktiivisesti koko tiimimme osaamista, mikä on tärkeä osa henkilöstömme hyvinvointia ja innovaatiokeskeisen työilmapiirin ylläpitoa. Mian kaltaiset kokeneet ammattilaiset auttavat meitä kasvattamaan palveluidemme lisäarvoa asiakkaille.

 

 

Tutustu Protectiin yrityksenä

Ura Protectilla – Katso avoimet tehtävämme

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Palvelumme kattavat HSEQ-asiantuntijapalvelut sekä Saas-palveluna toimitettavan PRO24 -järjestelmän. Meillä on vahvaa osaamista erityisesti palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. Asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 37 henkilöä. Tytäryhtiömme Protect Estonia aloitti toimintansa Virossa keväällä 2020.

Työnantajana näemme, että henkilöstö on tärkein voimavaramme ja henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus ovat oleellisia tekijöitä menestyksemme turvaamisessa. Haluamme lunastaa lupaukset, jotka annamme työntekijöillemme jo työnhakuvaiheessa. Hyvinvoinnista huolehtimiseen liittyen pyrimme siihen, että johtamisen ja toiminnan käytännöt ja mallit ovat kaikille selkeitä, läpinäkyviä, hyvinvointia tukevia ja ennen kaikkea tasapuolisia.

Jatkuvan oppimisen ja työhön liittyvän motivaation ylläpitämiseen jokaisen työntekijän kanssa pidetään yllä henkilökohtaista koulutussuunnitelmaa, joka peilaa henkilön omiin toiveisiin sekä luonnollisesti yrityksen perustehtävään ja strategiaan. Haluamme ymmärtää jokaisen työntekijän yksilölliset vahvuudet ja mahdollistaa niiden tuomisen osaksi yhteistä osaamispankkiamme.

Työn tekemisen käytännöissä erilaisia digitaalisia mahdollisuuksia hyödynnetään yhä innovatiivisemmilla tavoilla. Tämä näkyy hyvinvointina, perheystävällisyytenä, tasa-arvoisuutena ja myös ympäristön huomioimisena.


 

Haemme uusia turvallisuus- ja laatuasiantuntijoita sekä Pohjois-Suomen että Etelä-Suomen palveluliiketoimintamme asiantuntijatiimeihin

Asiantuntijan työ on monipuolista ja pääset toimimaan kehittämistehtävissä niin asiakasrajapinnassa kuin organisaatiomme sisälläkin. Asiantuntijatyöt toteutetaan projektin laajuudesta riippuen itsenäisesti tai asiantuntijatiiminä. Vahva asiantuntijaorganisaatiomme kokemus ja osaaminen on kuitenkin käytössäsi ja työsi tukena ovat kollegat, esihenkilösi ja työkalut, jotka mahdollistavat työn tekemisen joustavasti aikaan tai paikkaan sitoutumattomasti.

Odotamme sinulta seuraavia taitoja tai ominaisuuksia

Hae työpaikkaa

Tavoitteena on, että toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alkaa syyskuussa 2022. Lähityöpisteesi sijaitsee Kokkolassa, Tampereella tai Helsingissä. Erilaiset etä- ja hybridityöskentelymallit ovat meillä käytössä ja jokaisella on laajat mahdollisuudet vaikuttaa itse työhönsä sekä sisällön, että työntekopaikan suhteen. Työtehtävän palkkaus noudattaa palkkarakennemalliamme ja on 3000–3800 €/kk perustuen koulutukseesi, työuraasi ja haettavaan tehtävään liittyvään osaamiseesi. Tehtävään valittava henkilö on mukana palveluliiketoiminnan tuloksen perusteella määritellyssä kuukausibonusjärjestelmässä. Tuemme henkilöstömme hyvinvointia kattavalla terveysvakuutuksella, jäsenyydellä henkilöstörahastossamme sekä mm. ePassi- ja työsuhdepolkupyöräeduilla.

Lähetä hakemus ja CV osoitteeseen rekry@protect.fi viimeistään pe 15.7. Merkitse hakemussähköpostin otsikkokenttään nimesi ja tieto ”HSEQ”.

Ensimmäiset haastattelut hakijan ja Protectin johtoryhmän kesken toteutetaan Teamsillä viikon 32 aikana. Jatkoon päässeet hakijat kutsutaan luottamushenkilön haastatteluun ja tämän jälkeen vielä kasvokkain pidettävään tapaamiseen Protectin Kokkolan pääkonttorille. Valinnat pyritään tekemään elokuun 2022 aikana ja kaikille hakijoille informoidaan prosessin etenemisestä. Haastatteluja on mahdollista toteuttaa myös jo hakuaikana, eli laitathan hakemuksesi tulemaan mahdollisimman pian!

 

Lisätietoa tehtävästä antaa liiketoimintajohtaja Miia Laakso, miia.laakso@protect.fi tai puh 0400 602363.

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Palvelumme kattavat HSEQ-asiantuntijapalvelut sekä Saas-palveluna toimitettavan PRO24 -järjestelmän. Meillä on vahvaa osaamista erityisesti palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. Asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 37 henkilöä. Tytäryhtiömme Protect Estonia aloitti toimintansa Virossa keväällä 2020.

Työnantajana näemme, että henkilöstö on tärkein voimavaramme ja henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus ovat oleellisia tekijöitä menestyksemme turvaamisessa. Haluamme lunastaa lupaukset, jotka annamme työntekijöillemme jo työnhakuvaiheessa. Hyvinvoinnista huolehtimiseen liittyen pyrimme siihen, että johtamisen ja toiminnan käytännöt ja mallit ovat kaikille selkeitä, läpinäkyviä, hyvinvointia tukevia ja ennen kaikkea tasapuolisia.

Jatkuvan oppimisen ja työhön liittyvän motivaation ylläpitämiseen jokaisen työntekijän kanssa pidetään yllä henkilökohtaista koulutussuunnitelmaa, joka peilaa henkilön omiin toiveisiin sekä luonnollisesti yrityksen perustehtävään ja strategiaan. Haluamme ymmärtää jokaisen työntekijän yksilölliset vahvuudet ja mahdollistaa niiden tuomisen osaksi yhteistä osaamispankkiamme.

Työn tekemisen käytännöissä erilaisia digitaalisia mahdollisuuksia hyödynnetään yhä innovatiivisemmilla tavoilla. Tämä näkyy hyvinvointina, perheystävällisyytenä, tasa-arvoisuutena ja myös ympäristön huomioimisena.


 

Haemme uusia turvallisuusasiantuntijoita sekä Pohjois-Suomen että Etelä-Suomen palveluliiketoimintamme asiantuntijatiimeihin

Asiantuntijan työ on monipuolista ja pääset toimimaan kehittämistehtävissä niin asiakasrajapinnassa kuin organisaatiomme sisälläkin. Asiantuntijatyöt toteutetaan projektin laajuudesta riippuen itsenäisesti tai asiantuntijatiiminä. Vahva asiantuntijaorganisaatiomme kokemus ja osaaminen on kuitenkin käytössäsi ja työsi tukena ovat kollegat, esihenkilösi ja työkalut, jotka mahdollistavat työn tekemisen joustavasti aikaan tai paikkaan sitoutumattomasti.

Odotamme sinulta seuraavia taitoja tai ominaisuuksia

Hae työpaikkaa

Tavoitteena on, että toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alkaa syyskuussa 2022. Lähityöpisteesi sijaitsee Kokkolassa, Tampereella tai Helsingissä. Erilaiset etä- ja hybridityöskentelymallit ovat meillä käytössä ja jokaisella on laajat mahdollisuudet vaikuttaa itse työhönsä sekä sisällön, että työntekopaikan suhteen. Työtehtävän palkkaus noudattaa palkkarakennemalliamme ja on 3000–3800€/kk perustuen koulutukseesi, työuraasi ja haettavaan tehtävään liittyvään osaamiseesi. Tehtävään valittava henkilö on mukana palveluliiketoiminnan tuloksen perusteella määritellyssä kuukausibonusjärjestelmässä. Tuemme henkilöstömme hyvinvointia kattavalla terveysvakuutuksella, jäsenyydellä henkilöstörahastossamme sekä mm. ePassi- ja työsuhdepolkupyöräeduilla.

Lähetä hakemus ja CV osoitteeseen rekry@protect.fi viimeistään pe 15.7. Merkitse hakemussähköpostin otsikkokenttään nimesi ja tieto ”turvallisuusasiantuntija”.

Ensimmäiset haastattelut hakijan ja Protectin johtoryhmän kesken toteutetaan Teamsillä viikon 32 aikana. Jatkoon päässeet hakijat kutsutaan luottamushenkilön haastatteluun ja tämän jälkeen vielä kasvokkain pidettävään tapaamiseen Protectin Kokkolan pääkonttorille. Valinnat pyritään tekemään elokuun 2022 aikana ja kaikille hakijoille informoidaan prosessin etenemisestä. Haastatteluja on mahdollista toteuttaa myös jo hakuaikana, eli laitathan hakemuksesi tulemaan mahdollisimman pian!

 

Lisätietoa tehtävästä antaa liiketoimintajohtaja Miia Laakso, miia.laakso@protect.fi tai puh 0400 602363.

Kemikaalien välttäminen on nykymaailmassa mahdotonta ja altistummekin päivittäin tuhansille kemikaaleille. Osa kemikaalikuormaa ovat työpaikoilla käytetyt kemikaalit. Kemikaaleja on niin paljon, että jopa niiden tunnistaminen voi joskus aiheuttaa haasteita. Työpaikasta riippuen kemikaalien kirjo vaihtelee esimerkiksi elintarvikkeissa käytettävistä vaarattomista kemikaaleista erityisesti teollisuudessa käytettäviin vaarallisiin kemikaaleihin.

Kemikaaliturvallisuus on osa yrityksen työriskien arvioinnin kokonaisuutta. Työnantajilla on velvollisuus tunnistaa työssä esiintyvät kemiallisten tekijöiden aiheuttamat vaarat, arvioida työntekijöille aiheutuvat terveys- ja turvallisuusriskit sekä toteuttaa riskien arvioinnin perusteella tarvittavat torjunta- ja seuranta toimenpiteet.

Ennen riskiarvioinnin aloittamista on syytä kerätä saataville kaikki tarpeelliset lähtötiedot. Itse riskien arviointi muodostuu perinteisesti kahdesta osatekijästä: seurauksista ja todennäköisyydestä. Kemikaaliriskien arvioinnissa todennäköisyydellä tarkoittaa sitä, kuinka todennäköisesti työntekijä altistuu kemikaalin haittavaikutuksille. Miksi tätä osatekijää, altistumista, tulisi pitää tärkeänä osana riskien arviointia?

Altistumisen merkitys kasvaa pitkien työurien mukana

Altistumista käytetään terminä laajasti eri aloilla. Kemikaaliriskien arvioinnissa tällä termillä tarkoitetaan kemikaalille altistunutta kohdetta, joka voi olla niin ihminen kuin ympäristö. Yleisesti ottaen altistumisen seurannan merkitys kasvaa, mitä pidempiä työuria yrityksissä tehdään. Pitkäaikainen altistuminen voi johtaa terveydellisiin haittavaikutuksiin, jos kemikaaleilla on tunnettuja terveydelle vaarallisia ominaisuuksia. Tämä ei poista sitä faktaa, että osa kemikaaleista aiheuttaa myöskin terveydellisiä haittavaikutuksia jo kerta-altistumisina. Altistumisen arvioinnissa on tärkeää ottaa huomioon kemikaalin ominaisuudet yhdistettynä prosessiin, jossa kemikaalia käytetään. Näin ollen altistumisen arviointi tulee aina kohdentaa siihen kohteeseen, missä arviointia suoritetaan.

Huolehtimalla työntekijöiden työturvallisuudesta rakennetaan yrityksen vastuullisuuden kivijalkaa

Erään määritelmän mukaan vastuullisuus alkaa siitä, mihin lakisääteinen vaatimus päättyy. Silti lakisääteisten vaatimusten täyttäminen on osa yrityksen vastuullisuuden kivijalkaa.

Altistumisen arvioinnin merkitys kasvaa, mitä enemmän kemikaaleja ja niiden mahdollisia haittavaikutuksia tutkitaan. Samalla kasvaa myös työnantajien vastuu. Koska työnantajalla on vastuu työntekijöiden turvallisista työskentelyolosuhteista ja -tavoista, on riittävän laadukkaalla kemikaalialtistumisen arvioinnilla merkittäviä vaikutuksia työntekijän terveyteen.

Altistumisen arviointi vaatii ammattitaitoa sekä perehtymistä niin itse kemikaaleihin kuin niiden käyttötapoihin. Omalla kohdallani perustan kemikaaliturvallisuuden arviointiin muodostavat toksikologian ja biolääketieteen opinnot. Näkökulmani riskien arviointiin on työntekijän työkyvyn ja terveyden vaaliminen. Juuri altistumisen arviointi on kokemukseni mukaan ensiarvoisen tärkeää kemikaaliriskien hallinnassa.

 

Haluatko tietää lisää, miten kemikaaliriskien ja altistumisen arvioinnista? Tilaa tallenteena ilmainen webinaarimme, jonka avulla pääset kemikaaliriskien tunnistamisessa ja arvioinnissa alkuun.

 

Vahvistimme myyntitiimiämme Helsingin toimipisteeseen yhdellä myyntipäälliköllä, kun Arto Björkman aloitti Protectilla tammikuussa 2022. Protectilla on nyt nelihenkinen myyntitiimi, joka toimii kolmelta eri paikkakunnalta käsin. Tämä ei kuitenkaan tahtia haittaa, sillä yhteyksiä ylläpidetään päivittäin sekä tiimin sisällä, että asiakkaisiin.

Myyntitiimin tuoreimmalla jäsenellä, Arto Björkmanilla, on vahvaa kokemusta asiakasymmärryksestä ja asiakkuuksien kehittämisetä. Hän on työskennellyt aiemmin kymmeniä vuosia finanssialalla, jossa hän on vastannut erilaisista riskienhallintaan, asiakkuuksiin ja asiakasymmärryksen parantamiseen liittyvistä kehityshankkeista.

– Sen lisäksi, että olen mukava ja helposti lähestyttävä kaveri, olen usein ollut itse ostajan roolissa niin usein, että uskon pystyväni asettumaan asiakkaan asemaan, hän pohtii. Siitä on ehdottomasti hyötyä, kun autan asiakkaita ostamaan Protectin palveluita.

Työskenneltyään pitkään kehittämistehtävissä Arto huomasi kaipaavansa muutosta. Uransa alussa hän oli tehnyt myyntityötä ja hän huomasi kaipaavansa takaisin asiakasrajapintaan.  Ennen Protectia hän ehti jo hankkimaan kokemusta HSEQ-ohjelmiston myymisestä.

Protectin kasvutarina motivoi hakemaan osaksi tekijäjoukkoa

Tutustuessaan Protectiin Arto näki yrityksen turvallisuuden, laadun ja ympäristöjohtamisen asiantuntijaorganisaationa.

– Minua motivoi yrityksen kasvutarina ja se, miten asiantuntijapalveluita hyödyntämällä asiakasyritykset voivat ottaa omassa toiminnassaan merkittäviä kehitysaskelia. Ne asiat, joita Protect edustaa ovat myös minulle tärkeitä. Tähän kelkkaan on ollut mukavaa astua mukaan, Arto toteaa tyytyväisenä.

– Osana kasvustrategiaamme on Protectilla panostettu myös myyntitiimin kasvattamiseen. Tulevaisuudessa yksi tavoitteistamme on asiakaskokemuksen kirkastaminen ja sitä varten meidän on ymmärrettävä paremmin asiakkaidemme haasteita, kertoo Protectin myyntijohtaja Anita Trenn.

Autamme asiakkaitamme toimimaan vastuullisesti turvaamalla ihmiset, ympäristön ja liiketoiminnan. Myyntipäälliköiden rooli on löytää ne asiakkaat, jotka arvostavat palvelumme tuottamaa arvoa.

– Tehtävänkuvastaan riippumatta jokainen protectilainen osallistuu asiakaslupauksen lunastamiseen, Anita sanoo.

Uudella myyntikokoonpanolla onkin selkeä suunnitelma, siitä, millä keinoin kasvua tulevaisuudessa ruokitaan: ”Kasvua lähdetään hakemaan tyytyväisten asiakkaiden kautta!”, Arto kiteyttää.

 

Tutustu Protectiin yrityksenä

Ura Protectilla

 

Nolla tapaturmaa -foorumi on suomalaisten työpaikkojen vapaaehtoisesti muodostama verkosto, jonka tavoitteena on työturvallisuuden jatkuva edistäminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen. Nolla tapaturmaa -foorumiin kuuluu lähes 500 työpaikkaa, ja tasoluokituksen kriteerit on luotu yhdessä jäsentyöpaikkojen kanssa. Tasoluokitukseen vaikuttaa muun muassa työpaikan työtapaturmataajuus ja tapaturmien vakavuus. Lisäksi edellytyksenä on, että työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely ovat kunnossa.

Protectin tavoitteena on olla Suomen paras työpaikka, ja panostukset työturvallisuuteen tukevat tätä tavoitetta. Liiketoimintajohtaja Miia Laakso ilahtuu pitkäjännitteisen työturvallisuustyön saamasta tunnustuksesta.

– Kehitämme työympäristöä ja -olosuhteita jatkuvasti niin, että henkilöstömme voi keskittyä ja onnistua omassa työssään. Omat työntekijämme ovat meidän tärkein sidosryhmämme, hän toteaa.

Riskien tunnistaminen ja hallinta mahdollistavat häiriöttömän ja sujuvan toiminnan

Työturvallisuuden johtaminen muodostuu Protectilla selkeistä prosesseista ja työmalleista, jotka on integroitu johtamisjärjestelmään. Hallintaan käytetään yrityksen itse kehittämää PRO24 -järjestelmää, joka mahdollistaa selkeän kokonaiskuvan muodostamisen ja sisältää tarvittavat HSEQ-työkalut. Tehdyt kehitystoimenpiteet pohjautuvat huolelliseen vaarojen tunnistamiseen ja riskien arviointiin.

Koko henkilöstö on sitoutunut turvalliseen työskentelyyn. Protectilla turvallisuusosaaminen on keskimääräistä korkeammalla tasolla, sillä onhan työturvallisuus yrityksen ydinosaamista.

– Meillä työskentelevät ovat erittäin motivoituneita turvallisuustyöhön ja he haluavat pitää huolta itsestään ja muista, Miia jatkaa.

Turvallisuuden kehittämistä jatketaan myös tulevaisuudessa

Protectille myönnettiin huhtikuussa 2022 Nolla Tapaturmaa -forumin tasoluokitus I jo neljättä vuotta peräkkäin. Työturvallisuus on osa vastuullista jokapäiväistä toimintaa yhtä lailla kuin laatukin.

– Meillä pyritään siihen, että jatkuvan parantamisen toimintamalleilla löydetään kehitettävät kohteet ja työyhteisöä kehitetään yhdessä turvallisemmaksi. Paljon on tehty, mutta emme ole vielä valmiita, naurahtaa HSEQ-päällikkö Saija Pottala.

Saija kertoo, että osana yrityksen käytössä olevaa jatkuvan parantamisen toimintamallia tullaan prosesseja hiomaan vieläkin sujuvammiksi.

– Vaarojen tunnistamisessa aiomme tulevaisuudessa keskittyä erityisesti psykososiaalisten kuormitustekijöiden ja kognitiivisen kuormituksen tunnistamiseen, hän lisää.

 

Tutustu Protectiin yrityksenä

Tulisiko sinusta seuraava protectilainen?

 

SK Protect Oy on ansainnut Future Workplaces 2022 -sertifikaatin yrityskulttuurin johtamisesta poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä. Sertifikaatti perustuu henkilöstölle toteutettuun Future Workplaces -tutkimukseen, jolla kartoitetaan työntekijöiden merkityksellisimmiksi arvottamien asioiden toteutuminen työssä.

Ihmiset ratkaisevat menestyksen

Protectilla työtä tehdään intohimolla ja asiantuntijatyössä työhyvinvoinnin merkitys on todella suuri. Positiiviseen työntekijäkokemukseen ja yrityksen näköisen organisaatiokulttuurin luomiseen on panostettu voimakkaasti ja tavoitteena on olla Suomen paras työpaikka.

– Vaikka tiedämme, että meillä viihdytään, oli kuitenkin positiivinen yllätys saavuttaa Future Workplaces -sertifikaatti jo ensimmäisenä osallistumisvuotena. Olemme valtavan iloisia siitä, että henkilöstömme hyvinvoinnin takaamiseksi tekemämme työ koetaan tärkeäksi. Myös yrityksemme perustehtävän ja päämäärän arvostaminen nousi tutkimuksessa korkealle ja se kertoo siitä, että meillä tehty työ koetaan merkitykselliseksi, iloitsee toimitusjohtaja Pertti Salo.

Työntekijäymmärrys auttaa kehittämään asiakaskokemusta

Siqni-kyselyn tavoitteena oli kartoittaa henkilöstötyytyväisyyden nykytilaa ja saada palautetta toiminnan kehittämiseksi. Nyt saadun tutkimuksen Siqni-indeksi oli 84, mikä paitsi toi yritykselle Future Workplaces -sertifikaatin, antoi paljon hyödyllistä palautetta nykykäytäntöjen toimivuudesta ja kehitystarpeista.

Työntekijät arvottivat tämänhetkisistä merkityksellisistä asioista parhaiten työssään toteutuvan:

Työntekijät antavat tutkitusti parhaansa, kun heille merkitykselliset asiat toteutuvat työpaikalla- Hyvä työntekijäymmärrys auttaa meitä kehittämään myös asiakaskokemusta. Kyselytutkimus toteutettiin helmikuun 2022 lopussa.

 

Ura Protectilla

Protectin tarina

 

Saija Pottala on aloittanut Protectin HSEQ-päällikkönä. Ennen uuteen tehtävään siirtymistä Saija työskenteli Protectilla turvallisuus- ja laatuasiantuntijana asiakkaiden toiminnan kehittämiseen keskittyen. Nyt pääpaino siirtyy asiakastyöstä sisäiseen kehittämiseen.

– Uudessa tehtävässä olen mukana kehittämässä Protectin omia HSEQ-käytänteitä ja toimintamalleja, jotta asiantuntijoiden vahva ja monipuolinen osaaminen saadaan hyödynnettyä. Tähän kuuluu omien prosessien selkeys ja tehokkuus sekä työn mielekkyyden ja työmotivaation ylläpitäminen. Protectilla on tehty mahtavaa työtä näiden asioiden parissa ja on upeaa päästä osaksi sitä, Saija kertoo.

Tehtävä on Protectilla uusi ja HSEQ-päällikön nimittäminen laajentaa sisäisen kehittämisen resurssejamme. Sillä pyritään vastaamaan jatkossakin tärkeimpien sidosryhmiemme palvelemiseen.

 

Lisätiedot

Pertti Salo, toimitusjohtaja SK Protect Oy

+358 44 0665 916

pertti.salo@protect.fi

Protectilla vuosi 2021 täytti odotukset kasvun osalta. Pandemiasta huolimatta yrityksemme liikevaihto kasvoi lähes 17 % aiempaan tilikauteen verrattuna. Kasvua tuli monipuolisesti eri asiantuntijapalveluiden kysynnän lisääntymisestä ja ns. Tukes-projekteista, joihin olemme päässeet mukaan.  Olemme mukana laajamittaisissa teollisuuden uudisrakennuskohteissa sekä koulujen suunnittelu- ja rakennusprojekteissa, jotka saattavat kestää jopa useamman vuoden.

Yritykset ovat oivaltaneet HSEQ-asiantuntijapalveluiden käytön hyödyt

Kulunut vuosi on ollut eri aloilla ns. työpaikanvaihtovuosi ja pitkäaikaisissa työsuhteissakin olleet työntekijät vaihtoivat työpaikkaa. Tämä on ollut monille yrityksille tilanne, jossa on ollut hyvä mahdollisuus selkeyttää vastuunjakoa ja työnkuvia yrityksen sisällä. HSEQ-asiantuntijapalvelumme onkin nähty tähän helpotusta ja kustannussäästöjä tuovana vaihtoehtona. Erityisesti työsuojeluun ja laatuun liittyvät asiantuntijapalvelut ovat herättäneet kiinnostusta.

On hienoa, että monet yritykset ovat oivaltaneet kumppanuuteemme liittyvät monipuolisen osaajajoukkomme tuomat hyödyt, missä asiakas saa käyttöönsä valtavan määrän tietotaitoa eri aloilta oman yhteyshenkilönsä kautta nopeasti ja luotettavasti.

PRO24 tulevaisuuden riskienhallinnan kivijalkana

Vuonna 2021 toteutimme yrityksemme historian suurimman yksittäisen kehitysprojektin, jossa PRO24-järjestelmä päivitettiin vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Olemme erittäin vakuuttuneita siitä, että PRO24-järjestelmä tulee olemaan yhä tärkeämpi kivijalka organisaatioiden sujuvan, turvallisen ja laadun varmistavan toiminnan turvaamisessa. PRO24 takaa sujuvan siirron ja jatkuvuuden myös henkilöstövaihdosten yhteydessä ja pitää huolen siitä, ettei riskienhallintaan liittyvät asiat ja toimenpiteet jää ainoastaan yksittäisten ihmisten tietoon.

Sitoutuneita työntekijöitä ja Suomen paras työpaikka

On todella mahtavaa nähdä, miten intohimolla meillä tehdään työtä. Olemme onnistuneet rekrytoinneissamme hyvin ja avoimia hakemuksia virtaa meille tasaisesti. Positiivinen työnantajamielikuvamme on selvästi tavoittanut oikeanlaiset työnhakijat. Ihmiset pistävät meillä itsensä likoon ja ovat innostuneita ja sitoutuneita omaan työhönsä, olivat he sitten asiantuntijoita tai johtoryhmän jäseniä. Toimitusjohtajan ei tarvitsee puuttua tekemiseen, mikä on mielestäni hieno juttu! Arjen työssä näkee sen, että luottamusta ja sitoutuneisuutta löytyy yrityksen joka tasolta. Viime vuonna perustetun palkkiorahaston kautta voimmekin palkita koko henkilökuntaamme hyvin tehdystä työstä.

Yksi iso tavoitteemme on olla Suomen paras työpaikka. Tätä silmällä pitäen nimitimme Protectille HSEQ-päällikön, joka tulee keskittymään laatu- ja johtamisjärjestelmän kehittämiseen ja omien prosessiemme parantamiseen. Hänen tehtävänään on toimia asiakkaiden ja työntekijöiden rajapinnassa ja kehittää toimintaamme niin, että se palvelee tärkeimpiä sidosryhmiämme.

Kehitämme henkilökunnan työympäristöä ja -olosuhteita jatkuvasti niin, että henkilöstömme voi keskittyä häiriöttä ja onnistua omassa työssään. Osaaminen ja sen kehittäminen ovat keskiössä. Tärkein sidosryhmämme ovat omat työtekijämme. Kun he ovat tyytyväisiä, se näkyy myös työn laadussa ja tätä kautta myös asiakastyytyväisyydessä.

Tulevaisuuden kolme tärkeintä tavoitetta

Tulemme keskittymään tulevina vuosina digitalisaation vahvistamiseen, asiakaskokemuksen kirkastamiseen ja siihen, että olemme muutaman vuoden sisällä Suomen paras työpaikka. Nämä tavoitteet vaativat konkreettisia tekoja, joita toteutamme suunnitelmallisesti. Digitalisaatio on yksi tärkeimmistä menestystekijöistä, koska sen avulla voimme tuoda asiantuntijuutemme vielä tehokkaammin ja laajemmin asiakkaidemme käyttöön.

Protect on nyt 20-vuotias ja voimme olla tyytyväisiä siihen, mihin pisteeseen olemme päässeet. Tämä luo uskoa sille, että tavoitteemme ovat saavutettavissa myös tulevaisuudessa. Juhlimme 20-vuotiasta Protectia keväällä 2022 Kokkolassa, mikäli maailmantilanne juhlat sallii. Kiitokset kaikille asiakkaillemme kuluneesta vuodesta. Lupaamme, että teemme vähintään parhaamme myös ensi vuonna!

 

Protectin tarina

Katso muut asiantuntijablogit

Ota yhteyttä

 

Protect tekee lahjoituksen Suomen Icehearts ry:n Tampereen toimintaan. Lahjoituksen suuruus on 500 euroa.

Asiakkaille varatut joulumuistamiset käytetään lasten ja nuorten syrjäytymistä ja eriarvoistumista estävän toiminnan tukemiseen. Tuemme arvojemme mukaista eettisesti ja moraalisesti hyväksyttävää toimintaa ja joululahjoituskohteemme valitaan vuosittain henkilöstön tekemien aloitteiden perusteella.

Tänä vuonna lahjoituksen kohteeksi valittiin Tampereen Icehearts, jonka toimintaperiaate on ennaltaehkäistä syrjäytymistä joukkueurheilun avulla. Yhdistyksen tavoitteena on olla valtakunnallinen järjestö, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi mahdollisuuden …

– Arvostamme suuresti ajatustanne tukea toimintaamme ja olemme iloisia siitä, että valitsitte meidät. Kiitokset myös henkilöstölle aloitteen tekemisestä, viestittää Suomen Icehearts ry:n järjestösihteeri Janni Autere.

 

Lahjoituksen myötä toivotamme oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2022 Protectin asiakkaille sekä yhteistyökumppaneille.

Protectilla sponsoroinnin tavoitteena on tehdä konkreettisia tekoja ja olla aktiivinen ja vastuullinen osa yhteiskuntaa. Tänä syksynä sponsoroimme mm. Kokkolan 4H-yhdistystä, joka hankkii tuen avulla turvallisuuteen liittyviä varusteita projekteihin, joissa työllistetään nuoria.

Yksi tällaisista projekteista on Suomen 4H-yhdistyksen Taimiteko, joka valittiin Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun voittajaksi.

– Taimiteko-hankkeen idea syntyi yritysten tarpeesta kompensoida hiilidioksidipäästöjään. Kestävä kehitys on ja toimet sen edistämiseksi ovat 4H-toiminnan arkipäivää, ja nuoret tekevät päivittäin töitä 4H-harrastuksissaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, kertoo Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

Taimiteko-toimintamallissa yhdistyvät ekologinen ja sosiaalinen vastuu. Taimiteossa ryhdytään konkreettisiin toimenpiteisiin hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä.

Syksyn sponsorointikohteet on valittu

Myönnämme sponsorointitukia kaksi kertaa vuodessa saapuneiden hakemusten perusteella. Valitsimme hakijoiden joukosta syksyn sponsorointikohteiksi seuraavat tahot:

 

Seuraavan kerran päätämme sponsorointikohteista toukokuussa 2022. Hae sponsorointia täältä.

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Palvelumme kattavat HSEQ-asiantuntijapalvelut sekä Saas-palveluna toimitettavan PRO24 -järjestelmän. Meillä on vahvaa osaamista erityisesti palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. Asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 35 henkilöä. Tytäryhtiömme aloitti toimintansa Tallinnassa keväällä 2020.

 

Meneillään olevan strategiakautemme HSEQ-tavoitteet liittyvät yhä kokonaisvaltaisemman, vastuullisen liiketoiminnan kehittämiseen. Haluamme olla Suomen paras työpaikka ja suunnannäyttäjä siinä, miten selkeä johtamisjärjestelmä tukee yrityksen kaikkea tekemistä ja näkyy niin liiketoiminnassa, kuin sidosryhmä- ja henkilöstötyytyväisyydessäkin.

Oman sisäisen hallinnon tiimimme vahvistamiseksi etsimme nyt idearikasta HSEQ-koordinaattoria, jonka tehtävä on pitää sisäisten HSEQ-toimintojemme pyörät pyörimässä. Toimit liiketoimintajohtajan vetämässä HSEQ-tiimissä. Halutessasi sinun on mahdollista olla mukana HR:n ja muidenkin liiketoimintojen kehitysprojekteissa.


Lisää sinusta

Odotamme sinulta seuraavia taitoja tai ominaisuuksia:

Kyky työskennellä suomen kielen lisäksi sujuvasti myös englannin tai/ja ruotsin kielellä katsotaan eduksi.

Lisää meistä

Työnantajana näemme, että henkilöstö on tärkein voimavaramme ja henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus ovat oleellisia tekijöitä menestyksemme turvaamisessa. Haluamme lunastaa lupaukset, jotka annamme työntekijöillemme jo työnhakuvaiheessa. Hyvinvoinnista huolehtimiseen liittyen pyrimme siihen, että johtamisen ja toiminnan käytännöt ja mallit ovat kaikille selkeitä, läpinäkyviä, hyvinvointia tukevia ja ennen kaikkea tasapuolisia.

Jatkuvan oppimisen ja työhön liittyvän motivaation ylläpitämiseen jokaisen työntekijän kanssa työstetään henkilökohtaista koulutussuunnitelmaa. Se peilaa henkilön omiin toiveisiin sekä luonnollisesti yrityksen perustehtävään ja strategiaan. Haluamme ymmärtää jokaisen työntekijän yksilölliset vahvuudet ja mahdollistaa niiden tuominen osaksi yhteistä osaamispankkiamme.

Työn tekemisen käytännöissä erilaisia digitaalisia mahdollisuuksia hyödynnetään yhä innovatiivisemmilla tavoilla. Tämä näkyy hyvinvointina, perheystävällisyytenä, tasa-arvoisuutena ja myös ympäristön huomioimisena.

Hae työpaikkaa

Tavoitteena on, että toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alkaa tammikuussa 2022.

Ensisijaisesti toivomme, että lähityöpisteesi sijaitsee Kokkolassa, mutta myös muut toimipisteemme voivat toimia sellaisena. Erilaiset etä- ja hybridityöskentelymallit ovat meillä laajassa käytössä, ja jokaisella on laajat mahdollisuudet vaikuttaa itse työhönsä sekä sisällön, että työntekopaikan suhteen. Työtehtävän palkkaus noudattaa palkkarakennemalliamme ja on 2700–3600 €/kk perustuen koulutukseesi, työuraasi ja haettavaan tehtävään liittyvään osaamiseesi. Tehtävään valittava henkilö on mukana palveluliiketoiminnan tuloksen perusteella määritellyssä kuukausibonusjärjestelmässä ja lisäksi tuemme henkilöstömme hyvinvointia kattavalla terveysvakuutuksella sekä mm. ePassi-henkilöstöedulla.

Lähetä hakemus ja CV osoitteeseen rekry@protect.fi  viimeistään pe 12.11. mennessä. Saatamme aloittaa haastattelut heti sopivien hakijoiden ilmaantuessa. Merkitse hakemussähköpostin otsikkokenttään nimesi ja tunniste ”HSEQ-koordinaattori”.

Lisätietoa tehtävästä antaa liiketoimintajohtaja Miia Laakso, miia.laakso@protect.fi tai puh 0400 602363.

 

Tarkista, mitä muita uramahdollisuuksia Protect tarjoaa

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Palvelumme kattavat HSEQ-asiantuntijapalvelut sekä Saas-palveluna toimitettavan PRO24 -järjestelmän. Meillä on vahvaa osaamista erityisesti palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. Asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 35 henkilöä. Tytäryhtiömme aloitti toimintansa Tallinnassa keväällä 2020.

Haemme uusia vahvistuksia Etelä-Suomen palveluliiketoimintamme asiantuntijatiimiin.


Lisää sinusta

Odotamme sinulta seuraavia taitoja tai ominaisuuksia:

Kyky työskennellä suomen kielen lisäksi sujuvasti myös englannin tai/ja ruotsin kielellä katsotaan eduksi.

Lisää meistä

Työnantajana näemme, että henkilöstö on tärkein voimavaramme ja henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus ovat oleellisia tekijöitä menestyksemme turvaamisessa. Haluamme lunastaa lupaukset, jotka annamme työntekijöillemme jo työnhakuvaiheessa. Hyvinvoinnista huolehtimiseen liittyen pyrimme siihen, että johtamisen ja toiminnan käytännöt ja mallit ovat kaikille selkeitä, läpinäkyviä, hyvinvointia tukevia ja ennen kaikkea tasapuolisia.

Jatkuvan oppimisen ja työhön liittyvän motivaation ylläpitämiseen jokaisen työntekijän kanssa työstetään henkilökohtaista koulutussuunnitelmaa. Se peilaa henkilön omiin toiveisiin sekä luonnollisesti yrityksen perustehtävään ja strategiaan. Haluamme ymmärtää jokaisen työntekijän yksilölliset vahvuudet ja mahdollistaa niiden tuominen osaksi yhteistä osaamispankkiamme.

Työn tekemisen käytännöissä erilaisia digitaalisia mahdollisuuksia hyödynnetään yhä innovatiivisemmilla tavoilla. Tämä näkyy hyvinvointina, perheystävällisyytenä, tasa-arvoisuutena ja myös ympäristön huomioimisena.

Hae työpaikkaa

Tavoitteena on, että toistaiseksi voimassa oleva työsuhde alkaa tammikuussa 2022.

Lähityöpisteesi sijaitseet Tampereella tai Helsingissä. Erilaiset etä- ja hybridityöskentelymallit ovat meillä käytössä, ja jokaisella on laajat mahdollisuudet vaikuttaa itse työhönsä sekä sisällön, että työntekopaikan suhteen. Työtehtävän palkkaus noudattaa palkkarakennemalliamme ja on 3000–3800 €/kk perustuen koulutukseesi, työuraasi ja haettavaan tehtävään liittyvään osaamiseesi. Tehtävään valittava henkilö on mukana palveluliiketoiminnan tuloksen perusteella määritellyssä kuukausibonusjärjestelmässä ja lisäksi tuemme henkilöstömme hyvinvointia kattavalla terveysvakuutuksella sekä mm. ePassi-henkilöstöedulla.

Lähetä hakemus ja CV osoitteeseen rekry@protect.fi  viimeistään pe 12.11. mennessä. Saatamme aloittaa haastattelut heti sopivien hakijoiden ilmaantuessa. Merkitse hakemussähköpostin otsikkokenttään nimesi ja tunniste ”turvallisuus- ja laatuasiantuntija”.

Lisätietoa tehtävästä antaa liiketoimintajohtaja Miia Laakso, miia.laakso@protect.fi tai puh 0400 602363.

 

Tarkista, mitä muita uramahdollisuuksia Protect tarjoaa

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Palvelumme kattavat HSEQ-asiantuntijapalvelut sekä Saas-palveluna toimitettavan PRO24 -järjestelmän. Meillä on vahvaa osaamista erityisesti palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. Asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen.

Yrityksemme toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Helsingissä, Tampereella ja Pietarsaaressa. Protectilla työskentelee yhteensä 37 henkilöä. Tytäryhtiömme aloitti toimintansa Tallinnassa keväällä 2020.

Haemme uusia vahvistuksia Pohjois-Suomen palveluliiketoimintamme asiantuntijatiimiin.


Lisää sinusta

Odotamme sinulta seuraavia taitoja tai ominaisuuksia:

Kyky työskennellä suomen kielen lisäksi sujuvasti myös englannin tai/ja ruotsin kielellä katsotaan eduksi.

Lisää meistä

Työnantajana näemme, että henkilöstö on tärkein voimavaramme ja henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus ovat oleellisia tekijöitä menestyksemme turvaamisessa. Haluamme lunastaa lupaukset, jotka annamme työntekijöillemme jo työnhakuvaiheessa. Hyvinvoinnista huolehtimiseen liittyen pyrimme siihen, että johtamisen ja toiminnan käytännöt ja mallit ovat kaikille selkeitä, läpinäkyviä, hyvinvointia tukevia ja ennen kaikkea tasapuolisia.

Jatkuvan oppimisen ja työhön liittyvän motivaation ylläpitämiseen jokaisen työntekijän kanssa työstetään henkilökohtaista koulutussuunnitelmaa. Se peilaa henkilön omiin toiveisiin sekä luonnollisesti yrityksen perustehtävään ja strategiaan. Haluamme ymmärtää jokaisen työntekijän yksilölliset vahvuudet ja mahdollistaa niiden tuominen osaksi yhteistä osaamispankkiamme.

Työn tekemisen käytännöissä erilaisia digitaalisia mahdollisuuksia hyödynnetään yhä innovatiivisemmilla tavoilla. Tämä näkyy hyvinvointina, perheystävällisyytenä, tasa-arvoisuutena ja myös ympäristön huomioimisena.

Hae työpaikkaa

Lähityöpisteesi sijaitsee Kokkolassa. Erilaiset etä- ja hybridityöskentelymallit ovat meillä käytössä, ja jokaisella on laajat mahdollisuudet vaikuttaa itse työhönsä sekä sisällön, että työntekopaikan suhteen. Työtehtävän palkkaus noudattaa palkkarakennemalliamme ja on 3000–3800 €/kk perustuen koulutukseesi, työuraasi ja haettavaan tehtävään liittyvään osaamiseesi. Tehtävään valittava henkilö on mukana palveluliiketoiminnan tuloksen perusteella määritellyssä kuukausibonusjärjestelmässä ja lisäksi tuemme henkilöstömme hyvinvointia kattavalla terveysvakuutuksella sekä mm. ePassi-henkilöstöedulla.

Lähetä hakemus ja CV osoitteeseen rekry@protect.fi. Merkitse hakemussähköpostin otsikkokenttään nimesi ja tunniste ”turvallisuusasiantuntija”.

Lisätietoa tehtävästä antaa liiketoimintajohtaja Miia Laakso, miia.laakso@protect.fi tai puh 0400 602363.

 

Tarkista, mitä muita uramahdollisuuksia Protect tarjoaa

Yhteistyön myötä Protectin asiakkaille tarjoutuu mahdollisuus ottaa käyttöön Keskuskauppakamarin tuottama Ilmoituskanava-palvelu mutkattomasti ja edullisesti.

Ilmoituskanava-palvelu – mistä on kyse?

Keskuskauppakamarin palvelun taustalla on EU:n whistleblowing-direktiivi, jonka mukaan muun muassa yli 50 hengen yritysten täytyy ottaa käyttöönsä kanava, jonka kautta voi ilmoittaa epäeettisestä toiminnasta ja väärinkäytöksistä. Direktiiviä ollaan saattamassa kansallisesti voimaan vuoden 2021 joulukuussa, joten asia on monille yrityksille ajankohtainen.

Ilmoituskanavan avulla yrityksellä on mahdollisuus saada tietoa mahdollisista ongelmista varhaisessa vaiheessa ja puuttua niihin. Näin myös kustannukset epäkohtien korjaamisesta ovat alhaisemmat. Kanavan kautta ilmoittaja voi tehdä havainnostaan ilmoituksen yritykselle nimettömästi. Vain yrityksen ennalta määrittelemät, ilmoitusten käsittelijät, pääsevät saapuneeseen ilmoitukseen käsiksi. Vaikka ilmoittaja pysyttelee anonyyminä, voidaan hänen kanssaan käydä kanavalla keskustelua, esimerkiksi esittämällä lisäkysymyksiä ilmoitukseen liittyen. Tulevan lain mukaan ilmoittajalle tulee kertoa 3 kuukauden kuluessa ilmoituksen saapumisesta niistä toimenpiteistä, joihin ilmoitus on antanut aihetta ryhtyä.

Yhteistyöverkoston kehittäminen tuottaa lisäarvoa asiakkaille

Keväällä teimme päätöksen, että PRO24 -järjestelmään ei rakenneta työkalua väärinkäytösten ilmoituskanavalle. Asiakkaamme viestivät meille kuitenkin edelleen tarpeistaan asian suhteen, joten aloimme tarkastelemaan yhteistyöverkostoamme ratkaisun löytämiseksi.

– Keskuskauppakamarin kanssa löysimme yhteistä arvopohjaa ja näimme molemmin puolin mahdollisuuden tuottaa lisäarvoa omille sidosryhmillemme yhteistyön kautta. Tutustuimme myös itse Ilmoituskanava-palveluun ja vakuutuimme siitä, että se toimii hyvin monenlaisille yrityksille, kertoo Protectin toimitusjohtaja Pertti Salo.

Protectin asiakkaille etu Ilmoituskanava-palvelun avaamiseen

Protectin asiakkaille Keskuskauppakamarin Ilmoituskanava -palvelu avataan ilman normaalia perustamismaksua. Yhteyshenkilönä Keskuskauppakamarilla toimii avainasiakaspäällikkö Tomi Mäkinen, joka kertoo mielellään lisää asiasta.

Tutustu myös palvelun verkkosivuihin: www.ilmoituskanava.fi

 

Tomi Mäkinen

050 346 3300

tomi.makinen@chamber.fi

Varaa aika palvelun etäesittelylle tästä (45min)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Protect rekrytoi syyskuussa kaksi henkilöä, joilla vahvistettiin Pohjois-Suomen asiantuntijatiimiä sekä myyntitiimin kokoonpanoa. Kaustislainen Riikka Pelkonen aloitti Kokkolan konttorilla turvallisuus- ja laatuasiantuntijana.

Riikalla on noin 10 vuoden osaaminen elintarviketeollisuuden kehittämistehtävistä. Viimeisimmässä tehtävässään hän työskenteli kehityspäällikkönä vastaten elintarviketurvallisuudesta, laadusta, työturvallisuudesta, ympäristöasioista sekä tuotekehityksestä.

– Nyt oli aika katsoa jotain uutta, Riikka naurahtaa ja jatkaa, että kaipasi työhönsä vaihtelua ja samansisältöistä työtä tekevien työyhteisöä.

– Erityisosaamistani ovat elintarviketurvallisuus ja laatutyö. Laaja kokemukseni kehittämispäällikön tehtävistä antaa hyvät valmiudet turvallisuus- ja laatuasiantuntijan tehtävässä onnistumiseen ja kehittymiseen. Nyt haluan hyödyntää osaamistani elintarvikealan lisäksi myös muilla toimialoilla.

Tavoitteena kannattava ja vastuullinen toiminta

Tutustuttuaan Protectiin Riikka vakuuttui siitä, miten Protectilla halutaan auttaa asiakkaita tekemään oikeita asioita niin, että saadaan toiminta kannattavaksi ja vastuulliseksi. Häntä motivoi omassa työssään se, kun saa yritysjohdon näkemään, mikä hyöty prosessien standardoinnista ja miten se näkyy ihan yksittäisen työntekijän työssä viihtyvyytenä.

– Selkeät toimintamallit ja viestintä, sekä niihin sitoutunut johto saavat aikaan luottamusta. Menestyvät yritykset ovat ymmärtäneet, että näin saadaan myös henkilöstö sitoutumaan ja aktivoitumaan, hän toteaa.

– Asiantuntijamme muodostavat yhdessä todella laajan osaajapankin. Kehitämme aktiivisesti koko tiimimme osaamista, mikä on tärkeä osa henkilöstömme hyvinvointia ja innovaatiokeskeisen työilmapiirin ylläpitoa. Riikan kaltaiset kokeneet ammattilaiset auttavat meitä kasvattamaan palveluidemme lisäarvoa asiakkaille, kertoo Protectin liiketoimintajohtaja Miia Laakso.

 

Tutustu Protectiin yrityksenä

Ura Protectilla

 

Toinen syyskuussa aloittaneista uusista työntekijöistä on Jaakko Viljakainen, joka palvelee Protectin asiakkaita Jyväskylästä käsin. Myyntitiimin lisäksi syyskuussa vahvistettiin myös asiantuntijatiimiä yhdellä asiantuntijalla Kokkolan konttorille.

Jaakko on tottunut työskentelemään B2B-asiakasrajapinnassa. Hänellä on noin 10 vuoden kokemus teknisestä myynnistä erilaisille teollisuusasiakkaille sekä projekti-insinöörinä energiateollisuudessa. Työssään hän arvostaa avointa keskustelua ja win-win-ratkaisuja.

– Tavoitteeni on aina pitkä asiakassuhde. Asiakkaan odotusten ymmärtäminen ja lunastaminen saavat aikaan hyvän kierteen, josta hyötyvät sekä palveluntarjoaja että tilaaja, hän pohtii.

Mukaan tiimiin, joka tekee merkityksellistä työtä

Jaakko kiinnostui välittömästi nähtyään ilmoituksen myyntipäällikön paikasta.

– En päässyt hyödyntämään riittävästi työturvallisuuden ja laatujohtamisen osaamistani aiemmassa työssä. Huomasin, miten merkityksellistä työtä Protectilla tehdään ja halusin siihen mukaan. Myöhemmin haastatteluvaiheessa nousi esiin myös yrityksen mukava työilmapiiri, hän toteaa.

Uuden tehtävänsä myyntipäällikkönä Jaakko aikoo ottaa haltuun yhdistelmällä ammattitaitoista asiantuntijaa sekä eteenpäin katsovaa liiketoiminnan kehittäjää.

Protectin myyntijohtaja Anita Trenn näkee myynnin roolin asiakkaan odotusten ymmärtäjänä ja joskus jopa tarpeiden sanoittajana erittäin tärkeänä.

– Tapaan sanoa, että meillä palvelutiimi pääsee lunastamaan myyntivaiheessa luotuja odotuksia. Asiakaskokemuksen ja -tyytyväisyyden kannalta on olennaisen tärkeää kyetä jo myyntivaiheessa viestimään oikealla tavalla siitä, millaista arvoa me tuotamme ja mikä menee ydinosaamisemme ohi.

– Jaakon kokemus asiakasrajapinnassa toimimisesta yhdistettynä asiantuntijaosaamiseen on juuri oikeanlainen yhdistelmä, jolla varmistamme asiakastyytyväisyyden, Anita jatkaa.

 

Tutustu Protectiin yrityksenä

Ura Protectilla

Vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä puhutaan nyt paljon, eikä syyttä, sillä yritysvastuun kentällä tapahtuu tällä hetkellä kenties enemmän ja nopeammin kuin koskaan. Näin pääset vauhtiin integroimalla vastuullisuuden osaksi johtamisjärjestelmää.

Yksi keskeinen vastuullisuusvaatimusten riman kohottaja on EU:n tuleva kestävyysraportointidirektiivi (Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD), joka korvaa nykyisen muiden kuin taloudellisten tietojen raportointia koskevan direktiivin. Muutos tuo vastuullisuusraportoinnin koskemaan isompaa osaa yrityksistä ja lisää raportoitavien tietojen määrää sekä vaatii myös kestävän kehityksen tietojen varmennusta. Esimerkiksi Suomessa raportointivelvollisten organisaatioiden määrä nousisi nykyisestä noin kahdeksastakymmenestä yli kuuteensataan. Uusi direktiivi astuu näillä näkymin voimaan vuonna 2024. Lainsäädännön lisäksi vakuuttavaa vastuullisuusdataa haluavat entistä enemmän myös sijoittajat, rahoittajat, kuluttajat, sekä yritysten työntekijät.

Vaikka aiheesta puhutaan enemmän kuin koskaan, yritysvastuu näyttäytyy silti monille epäselvänä kokonaisuutena, jota on vaikea ottaa käyttöön strategisella tasolla. Yritysvastuu käsittää laajan kokonaisuuden erilaisia taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun osa-alueita, joita pitäisi osata priorisoida ja johtaa siten, että oman toiminnan kannalta merkittävistä vaikutuksista voidaan ottaa vastuu. Yritysvastuuverkosto FIBSin Yritysvastuu 2019 -kyselyssä keskeisimpinä haasteina vastuullisuuden johtamisessa pidettiin vastuullisuuden strategista integrointia koko liiketoimintaan, sekä vastuullisuuden vaikutusten mittausta ja seurantaa. Olenkin viime aikoina pohtinut paljon sitä, millaisilla työkaluilla vastuullisuuden johtamista ja mittaamista voisi helpottaa.

Laatujohtaminen yritysvastuun edistäjänä

On hyvä tiedostaa, että kaikilla yrityksillä on johtamisjärjestelmä, oli kyseessä sitten yksittäisen yrittäjän tapa tehdä asioita, tai suuremman organisaation huolella rakennettu ja dokumentoitu kokonaisuus, jolle on myönnetty ISO-sertifikaatteja. Laadunhallintaan perustuva johtamisjärjestelmä, eli tuttavallisesti laatujohtaminen, keskittyy luomaan toiminnalle selkeän rungon ja toimintaperiaatteet, joiden avulla organisaatio voi jatkuvasti parantaa toimintansa eri osa-alueita. Laatujohtamisessa laatuun pyritään sitoutumaan ja toimintaa kehittämään jatkuvan parantamisen avulla. Tämä toteutuu johtamisjärjestelmän kautta, joka muodostuu politiikoista, toimintatavoista, työohjeista ja resursseista. Nämä yhdessä taas tuottavat halutun laatutason ja laatutavoitteiden saavuttamiseen tähtääviä prosesseja, joilla tuotetaan asiakaslisäarvoa.

Hyvin toteutettuna laatujohtaminen edistää vastuullisia toimintatapoja merkittävästi ja luo pohjan myös kokonaisvaltaisen vastuullisuuden johtamiselle. Laatujohtamiselle keskeiset teemat, kuten prosessimaisuus, lisäävät toimintaan läpinäkyvyyttä ja ehkäisevät prosesseihin kuulumatonta toimintaa, joka saattaa aiheuttaa riskejä. Jatkuva parantaminen taas korostuu esimerkiksi poikkeamien tunnistamisen näkökulmasta, joka ohjaa organisaatiota huomaamaan epäeettisiä, tehottomia tai toimimattomia toimintatapoja. Vaikka laatujohtaminen on lähtenyt liikkeelle tuotelaadun maailmasta, jossa pyritään pysymään tuotantomääritelmissä, vaikuttaa selvältä, että kestävän kehityksen mukainen vastuullinen toiminta muodostaa yhä suuremman osan kokonaislaadusta ja lisäarvosta eri sidosryhmille.

Yritysvastuu laatujohtamisen täydentäjänä

Vaikuttaakin siltä, että olemme siirtymässä aikaan, jossa yrityksen toiminnasta ei saa riittävää kuvaa ainoastaan taloudellisten tietojen perusteella. Mukaan tarvitaan näkökulmia siitä, miten yritys vaikuttaa ympäristöön ja yhteiskuntaan, mutta myös siitä, millaisia riskejä muuttuva esimerkiksi ilmastonmuutoksen myötä muuttuva toimintaympäristö aiheuttaa organisaation toiminnalle.

Kokonaisvaltainen vastuullinen liiketoiminta edellyttää yhteistyötä läpi organisaation eri toimintojen. Se on kytketty myös strategiaan ja sitä johdetaan kokonaisuutena. Laatujohtamisella tässä päästään hyvään alkuun, mutta kokonaisuus saattaa silti jäädä hieman vajaaksi kokonaisvaltaisen vastuullisuuden näkökulmasta. Vaikka esimerkiksi ISO 9001 ohjeistaa huomioimaan laadunhallintajärjestelmän kannalta olennaiset sidosryhmät, saattaa käytännön toteutus usein koskea vain sellaisia sidosryhmiä, jotka ovat asiakaslisäarvon tuottamisen kannalta keskeisiä. Tällöin saattaa syntyä vastuullisuusriskejä esimerkiksi tuotantoketjun ihmisoikeuksiin liittyen.

Yritysvastuun lähtökohtana on tehdä näkyväksi erilaiset positiiviset ja negatiiviset vaikutukset, joita sidosryhmille aiheutetaan. Yritysvastuu voi siten täydentää laatujohtamista sitomalla myös kokonaisvaltaisen vastuullisuuden keskeiseksi osaksi toimintaprosesseja. Konkreettisella tasolla tämä voi tarkoittaa esimerkiksi läpinäkyvyyttä toimintatavoista: vastuullisuusviestintä auttaa tuomaan yrityksen hyviä käytäntöjä ja haasteita näkyvämmäksi, joka voi lisätä luottamusta yritykseen.

Oikeiden asioiden tekeminen oikein

Laatujohtamisen ja yritysvastuun voi nähdä saman kolikon eri puolina: laadunhallinnan johtaminen, joka ei perustu arvoihin ja yhteisiin tapoihin toimia, on melko voimatonta. Vastuullisuuden johtaminen ilman selkeää rakennetta ja prosesseja taas lipsahtaa helposti epäolennaisiin aiheisiin keskittymiseen tai jopa viherpesuun. Laatujohtamisen avulla yritys voi keskittyä tekemään asioita oikein ja yritysvastuun avulla voidaan varmistaa, että tehdään myös oikeita asioita. Yhdessä aihealueet voivat varmistaa, että yrityksen johtaminen on prosessimaista ja tähtää jatkuvaan parantamiseen ja että se on selkeästi sidoksissa myös yritykselle merkityksellisiin kestävän kehityksen teemoihin.


Yritysvastuun nykytilan arviointi

Protect tarjoaa asiakkailleen palveluna yritysvastuun nykytilan arviointia. Arvioinnissa keskitytään erityisesti selvittämään vastuullisuuden organisaatiolle olennaiset aiheet ja keskeiset riskit ja mahdollisuudet taloudellisen, ympäristöllisen ja yhteiskunnallisen vastuullisuuden näkökulmista. Nykytilan arviointi on hyvä menetelmä, kun halutaan selvittää, mihin resurssit kannattaisi suunnata. Sen avulla voi myös kartoittaa sekä kasvattaa organisaation vastuullisuustietoisuutta.

 

Tilaa nykytilan arviointi

Jätä yhteydenottopyyntö

Yritysvastuu on yhä jokseenkin heikosti tunnettu kokonaisuus erityisesti pienemmissä yhtiöissä. Ville Pesolan pro gradu -tutkielman tavoitteena oli kehittää ymmärrystä laatujohtamisen ja yritysvastuun yhteyksistä. Tutkimus antaa viitteitä, että ISO 9001 standardin vaatimusten mukainen johtamisjärjestelmä edistää yritysvastuuta. Yritysvastuu voidaan nähdä laatujohtamisen seuraavana kehitysaskelena.

Kauppatieteiden maisteriksi vastuullisen liiketoiminnan maisteriohjelmasta valmistuva Ville Pesola kiinnostui yritysvastuun ja laatujohtamisen yhteyksistä ja päätti tutkia aihetta lisää. Pro gradu -yhteistyöhön lähti kotimainen turvallisuuden, laadun ja johtamisen asiantuntijayritys SK Protect Oy.

Selvityksellä syvempää ymmärrystä yrityksen johtamisen nykytilasta

Pesola tarkasteli aihetta laatujohtamisen, yritysvastuun sekä aihepiirien yhteyksiä käsittelevän kirjallisuuden kautta. Laadullinen tutkimusaineisto koostui ISO 9001 -sertifioidun yrityksen johtamisjärjestelmän tarkastelusta sekä siihen liittyvistä yksilö- ja ryhmähaastatteluista. Selvityksellä lähdettiin hankkimaan lisää ymmärrystä yrityksen johtamisen nykytilasta ja tarkempaa käsitystä siitä, mitä asioita tulisi täydentää yritysvastuun näkökulmasta.

 Johtamisjärjestelmä edistää vastuullisuutta

Tutkimuksen mukaan ISO 9001:2015 -standardin vaatimusten mukainen johtamisjärjestelmä edistää yritysvastuuta erityisesti toiminnan rakenteeseen, prosesseihin ja jatkuvan parantamisen kulttuuriin liittyvien toimien kautta.

– Prosessien määrittelyllä ja jatkuvalla parantamisella voidaan hallita ja ehkäistä epäeettisen toiminnan riskejä, sillä toiminnalle on määritelty eettisiä standardeja, prosessit ja niistä vastaavat tahot on kuvattu ja toimintaa myös seurataan kriittisesti, Pesola esittää.

Laatujohtaminen tai ISO 9001 -sertifioitu johtamisjärjestelmä eivät kuitenkaan yksin takaa vastuullisen toiminnan kokonaisvaltaista toteutumista.

– Näkökulma yrityksen aiheuttamien vaikutusten ja sidosryhmävuorovaikutuksen tarkasteluun on suppeampi, kuin yritysvastuun käytännöissä, hän jatkaa.

Laatujohtamisen ja yritysvastuun yhteyksistä vipua johtamisen kehittämiseen

Laatujohtaminen voi auttaa yritysvastuun epämääräisyyden häivyttämisessä ja strategisessa sisällyttämisessä. Yritysvastuu vaikuttaa näyttäytyvän varsinkin pienemmille organisaatioille ”mörkönä”, jonka hyötyjä on vaikea hahmottaa ja jota on haastavaa sisällyttää strategisesti yrityksen toimintaan.

Yritysvastuu voi tarjota työkaluja sellaisen laadun tavoittelulle, jota laatujohtamisen viimeaikaisessa kirjallisuudessa ehdotetaan. Yritysvastuun kirjallisuus tarjoaa kattavia työkaluja taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristöllisten vaikutusten huomioinnille eri näkökulmista.

Pesolan mukaan johtamisjärjestelmä voi konkretisoida yritysvastuun kokonaisuutta, sillä laatujohtaminen ja yritysvastuu sisältävät samankaltaisia rakenteita ja toimintatapoja.

– Laatujohtamisen avulla organisaatiot voivat edistää monia vastuullisia toimintatapoja. Kannustan varsinkin pienempiä yrityksiä lähtemään liikkeelle laadukkaan johtamisjärjestelmän rakentamisella, joka luo vastuulliselle toiminnalle selkärangan. Laatujohtamista jo käyttäviä organisaatioita taas neuvoisin tarkastelemaan omaa toimintaa yritysvastuun silmälasien läpi, sillä se auttaa tuomaan hyviä toimintatapoja näkyväksi ja näyttää myös, missä on kehitettävää kestävyyteen liittyen.


Julkaisu

Oikeiden asioiden tekeminen oikein – yritysvastuun ja laatujohtamisen yhteydet: Case SK Protect Oy. Pro gradu -tutkielma. Johtamisen ja talouden tiedekunta, Tampereen yliopisto, 2021.

Julkaistaan syksyllä 2021.

Lisätiedot

Miia Laakso, liiketoimintajohtaja SK Protect Oy

+358 40 0602 363

miia.laakso@protect.fi

 

Ville Pesola, HSEQ-koordinaattori SK Protect Oy

+358 44 491 4684

ville.pesola@protect.fi

 

Vastuullisia valintoja - Protect oli aikaansa edellä jo 20 vuotta sitten

 

—Kun aloitimme 20 vuotta sitten, missiomme oli onnettomuuksien estäminen. Nykyisillä termeillä kuvattuna se on ihmisten hyvinvoinnin, liiketoiminnan ja ympäristön turvaamista. Kun nämä kolme kokonaisuutta ovat hallinnassa, voidaan onnettomuuksien ja poikkeamien syntyminen estää, kertoo Protectin toimitusjohtaja Pertti Salo.

Ajan saatossa termit ovat muuttuneet, mutta Protectin toiminnan ydin on edelleen sama.

Kädet, jotka suojelevat ydintä

Protectin missio, eli perustehtävä, kuvattiin Mats Aurenin suunnittelemassa logossa jo 20 vuotta sitten. Logossa on kuvattu kädet, jotka suojelevat ydintä – ihmisiä, liiketoimintaa ja ympäristöä. Väreissä välkehtivät turvallisuusalaan liittyvä punainen, hehkuva oranssi ja luotettavuutta ilmentävä tummansininen.

Juhlavuoden alussa Protect julkaisee uuden ja raikkaan tunnuksen, jonka inspiraationa ovat toimineet Protectin logo, visio ja missio. Tunnuksessa esiintyvä joutsen ilmentää kumppanuutta asiakkaiden kanssa, sekä suomalaisuutta, joka näkyy Protectilla täysin kotimaisina palveluina. Uuden tunnuksen on suunnitellut Minna Husa.

Vastuullisuus on liiketoiminnassa taloudellisesti varteenotettava asia

Ympäristö ja yhteiskunta ovat muuttuneet. Kaksikymmentä vuotta sitten turvallisuuteen liittyviä asioita tehtiin suurimmaksi osaksi viranomaisia varten. Nykyään vastuulliset valinnat ovat nousseet pienempienkin yritysten johtoryhmien ja hallitusten päätöksentekoon ja strategisiin valintoihin. Vastuullisuus ei ole enää viranomaisviihdettä, vaan vastuullisuus ymmärretään kilpailuetuna, jolle voidaan määritellä euromääräinen arvo.

— Vastuullisuus alkaa siitä, mihin lainsäädännön vaatimukset loppuvat. Kun aiemmin Suomessa turvallisuudessa tavoitteena olivat viranomaisten vaatimat minimitavoitteet, nykyään trendinä on niiden ylittäminen, koska nykyään niitä ei pidetä enää kuluina tai ylimääräisenä työnä vaan yrityksen liiketoimintaa hyödyttävinä tekoina. Siksi yritykset ja organisaatiot etsivät aktiivisesti kohtia, joissa heillä on mahdollisuus ylittää viranomaisvaatimukset, Salo kertoo.

Suorituskykyä vastuullisten valintojen kautta

Protect lähtee juhlavuoteen Vastuullisia valintoja -arvolupauksella. Protect tähtää toiminnassaan lainsäädännön vaatimukset ylittävään vastuulliseen liiketoimintaan yhteiskunnan hyväksi sekä ympäristön ja ihmisten turvaamiseksi.

Vastuullinen liiketoiminta edellyttää sellaisia valintoja ja päätöksiä, joiden kanssa kaikki haluavat ja kykenevät elämään. Joskus valinnat ovat vaikeita ja myös valitsematta jättäminen on valinta. Vastuulliset valinnat ovat ennen kaikkea aktiivisia päätöksiä, joissa punnitaan sitoutuminen arvoihin ja eettisiin toimintatapoihin.

Protect tuottaa asiakkailleen palvelua, joka auttaa heitä toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Tällä tavoin asiakkaat voivat varmistaa oman yrityksensä suorituskyvyn estämällä onnettomuudet ja poikkeamat sekä vähentämällä niiden jälkivaikutuksia.

Miten teidän yrityksessänne suhtaudutaan työntekijöiden lähtemiseen? Voiko siihen suhtautua positiivisesti? Kyllä voi – näin ainakin Protectilla ajatellaan.

Nykymaailmassa urakehitys ja työpaikkojen vaihtuvuus on normaali ilmiö, johon jokaisen työpaikan pitää olla valmistautunut. Valmistuessa harva tietää tarkalleen, mihin osa-alueeseen oma mielenkiinto ja osaaminen loppujen lopuksi keskittyy. Kun työkokemusta karttuu, myös oma suunta oman osaamisen kehittämiseen alkaa pikkuhiljaa kirkastua. Tällöin on luonnollista, että ihmiset saattavat pohtia työpaikan vaihtamista.

—Olemme onnistuneet sekä rekrytoinnissa ja sen jälkeen myös perehdyttämisessä. Jos meille rekrytoitu henkilö tekee harppauksen omassa osaamisessaan ja löytää meillä ollessaan itsestään parhaat puolet ja oivalluksen siitä missä hän on hyvä – me olemme todellakin onnistuneet, sanoo liiketoimintajohtaja Miia Laakso Protectilta.

Oman osaamisensa mestariksi

Protectilta on siirrytty pääosin mm. esimies-, päällikkö- ja viranomaistehtäviin sekä vaativiin asiantuntijatehtäviin, joka osoittaa sen, että osaamisen taso on korkealla.

Hyvänä esimerkkinä tästä on ESQ-päälliköksi Kokkolan Energialle Protectilta siirtynyt Heidi Keto-Tokoi, joka kertoo omasta urapolustaan seuraavasti:

—Protectilla ollessani turvallisuuden puolelle painottunut osaamiseni laajeni ympäristö-, laatu- ja turvallisuusasioihin ja opin ymmärtämään syvällisemmin näiden asioiden keskinäisen merkityksen ja yhteyden.

Laakso painottaa, että osaamisen kehittyminen kuuluu Protectilla kaikille.

—Me tarjoamme jokaiselle samanlaiset mahdollisuudet kehittyä, olit sitten uusi tulokas tai vanhempi konkari. Meidän arvoissamme korkeimmalla ovat kiinnostava ja riittävästi haasteita tarjoava työ, organisoitunut johtaminen ja mielekäs toimintakulttuuri. Investoimme koulutukseen koska se on sekä yrityksen että ihmisten etu, Laakso sanoo.

Erityisesti laatuun ja turvallisuuteen liittyvällä työkentällä on useita mahdollisuuksia kehittyä oman alansa mestariksi. Joku haluaa keskittyä pieneen ja kapeaan sektoriin ja hioa itsensä huipuksi juuri siinä. Toiset haluavat ottaa haltuun laajat kokonaisuudet, jotka rakentuvat monesta eri osa-alueesta. Jotkut voivat taas haluta paneutua yksittäisen toimialan erityispiirteisiin.  Ja tämä on täysin ymmärrettävää. Protectilla tarvitaan näitä kaikkia osaajia ja myös asiakkaat tarvitsevat samaa osaamista.

Entisen työnantajan asiakkaaksi

Protectin 20 vuoden olemassaolon aikana yritys on kasvattanut asiakaskuntaa laajasti ympäri Suomea. Yrityksessä on monipuolisen asiakaskuntansa kautta mahdollisuus päästä näköalapaikalle laadun ja turvallisuuden ylläpitämiseen, kehittämiseen ja johtamiseen monella alalla. Omista asiantuntijoista on kasvatettu sellaisia osaajia, joiden kapasiteetti tunnistetaan myös muiden alan toimijoiden parissa. Nykyisissä asiakkaissa on myös tahoja, joissa palvelunostajana toimii entinen Protectin asiantuntija.

—Hauska ilmiö on se, että teemme nykyään töitä entisille työntekijöillemme. Heidän on helppo toimia palvelunhankkijan roolissa, koska tuntevat meidän palvelukokonaisuutemme ja niiden laadun, Laakso sanoo.

Keto-Tokoi tekee nykyisessä roolissaan tiivistä yhteistyötä entisen työnantajansa Protectin kanssa.

­—Kokkolan Energialla on käytössä PRO24 -järjestelmä. Lisäksi olemme vahvistaneet laatuun liittyvää osaamista Protectin avulla mm. johtoryhmälle suunnatun laatukoulutuksen ja oman organisaatiomme osaamista täydentävien asiantuntijapalveluiden muodossa. Yhteistyömme on luontevaa, kun töitä tehdään tutun organisaation ja ihmisten kanssa, Keto-Tokoi sanoo.

Näköalapaikka yritysten laadun ja turvallisuuden kehittämiseen

Protectin toimintasektorilta avautuu Suomen tasolla harvinaislaatuisen laaja näköalapaikka kasvuvaiheessa olevien suomalaisten yritysten laatuun ja turvallisuuteen. Protect on koonnut yhteen Suomen tasolla merkittävän joukon eri aloille vihkiytyneitä asiantuntijoita, jotka nostavat yhdessä osaamisen tason korkealle.  Asiantuntijaorganisaation keski-ikä on tällä hetkellä 38 vuotta.  Tästä huippuasiantuntijaryhmästä löytyy eri ikäisiä ihmisiä. Yrityksen henkilöstön määrä on kasvanut tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana ja tällä hetkellä Protectilla työskentelee 31 henkilöä.

—Olemme erittäin ylpeitä tästä koko joukosta ja aiomme kasvattaa toimintaamme edelleen samoilla arvoilla. Tulosten perusteella voimme todeta olevamme oikealla tiellä, Laakso toteaa.