Heikki Aho suojelee takalinjoilla Ilves-maalia

Heikki Ahon työpäivät kuluvat turvallisuusasioissa Protectin asiakkaiden kanssa. Iltaisin ja viikonloppuisin hän pukee ylleen Tampereen Ilveksen keltavihreän asun suojellakseen jalkapalloliigassa pelaavan joukkueensa maalinedustaa.

Aho myöntää myös sen olevan taitolajin, että pystyy yhdistämään työn, jalkapallon sekä kolmelapsisen perheen arjen.

- Työnantajan myötämielinen suhtautuminen jalkapalloon ja siihen mahdollisesti liittyviin ajankäytön haasteisiin on helpottanut paljon. Samoin PRO24-järjestelmän webbipohjaisuus tuo joustavuutta. PRO24 on käytettävissä siellä missä on laitteen lisäksi internetyhteys, mikä mahdollistaa töiden tekemisen toimiston ulkopuolella, Aho sanoo.

Tiet kohtasivat FF Jaron aikana

Kokenut puolustaja on Ilveksen kasvatti, joka pelasi ensimmäiset pelinsä ylimmällä sarjatasolla jo vuonna 2000. Sen jälkeen liigapelejä on kertynyt noin 220. Kirkkaimpia saavutuksia ovat olleet kolme suomenmestaruutta Tampere Unitedissa.

Protectin ja kemiantekniikan insinööriksi opiskelleen Ahon tiet kohtasivat hänen pelatessaan Pietarsaaressa FF Jarossa.

- Olin Alholmens Kraftilla työharjoittelussa, joka johti lisätöihin. Uusia projekteja hoitaessani olin Kraftilla henkilö, joka yhtiön puolesta avusti Protectia muun muassa pelastussuunnitelman ja räjähdyssuojausasiakirjojen laadinnassa. Siinä yhteydessä Salon Pertti varmaankin bongasi potentiaalisen tekijän, Aho nauraa.

Yhteistyö oli helppo aloittaa Ahon muutettua takaisin Tampereelle. Protect avasi kaupungissa toimipisteen ja Aho tunsi entuudestaan ison osan turvallisuusasiantuntijan tuotteista.

- Mielenkiintoa Protectin palveluita kohtaan on ollut tosi paljon niin Tampereella kuin esimerkiksi Helsingin seudulla. On hienoa huomata, että yhä useammat yritykset haluavat kehittää vaikkapa työsuojelua omatoimisesti tietylle turvallisuustasolle, tyytymättä pelkästään viranomaisvaatimusten kautta tuleviin toimenpiteisiin.

Ahon pelipaita näkyy junnupeleissäkin

Joutoaikaa Ahon päiviin ei mahdu. Töiden päätyttyä neljältä vuorossa ovat Ilveksen 1,5-tuntiset harjoitukset päävalmentaja Keith Armstrongin johdolla. Harjoitusten jälkeen kotona odottavat puoliso ja kolme alle kouluikäistä lasta. Sarjakaudella ottelut vieraspelien pelimatkoineen haukkaavat viikonlopuista suuren osan.

- Voittaminen on jalkapallon suola, on se voitto sitten tullut helpolla tai vaikeimman kautta raavittuna. Väheksyä ei voi myöskään lajin mukanaan tuomaa sosiaalista ympäristöä kentällä ja sen ulkopuolella. Kun mieli ja keho tykkäävät tekemisestä, jalkapallo on kivaa hommaa, 32-vuotias Aho sanoo.

Viimeiseen lauseeseen kulminoituu hänen mukaansa vastaus kysymykseen, kuinka kauan jalkapalloura vielä jatkuu. Pelata voi niin pitkään kuin siitä nauttii ja kroppa kestää.

- Tietenkin haluan olla mahdollisimman paljon myös perheen kanssa ja nähdä lastemme kasvavan. Tavallaan ympyrä on sulkeutumassa, kun 7-vuotias poikamme on aloittanut jalkapalloharrastuksen Ilveksen junioreissa, Aho hymyilee.

 

- Tietyntyyppisten työasioiden hoitaminen onnistuu pelimatkoillakin bussissa tai junassa, Heikki Aho sanoo. Taustalla Ilveksen päävalmentaja Keith Armstrong Jaro-Ilves -pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN »
TILAA UUTISKIRJE »