Työsuojelun työpöydän avulla työsuojeluun liittyvät dokumentit ovat helposti työntekijöiden luettavissa

Yrityksen työsuojeluorganisaatio tuottaa ja päivittää yleensä koko henkilöstöä koskevia kirjallisia dokumentteja, mutta valitettavan usein ne eivät tavoita henkilöstöä. Tämä johtuu oman kokemukseni mukaan siitä, että dokumenttien löytäminen dokumenttien tallennusjärjestelmästä on usein haastavaa. Järjestelmässä on yleensä todella paljon dokumentteja, joten omalta kannalta olennaisten löytäminen voi tuottaa ongelmia. Myös tallennuslogiikka saattaa vaihdella henkilöstä riippuen, mikä ei ainakaan helpota tiedon etsimistä. Samoin viimeisimmän version löytäminen voi tuottaa pään vaivaa.

Nykypäivän kiireisessä työarjessa harvemmin pystytään käyttämään aikaa sellaisten dokumenttien etsimiseen, jotka eivät ole välttämättömiä omassa työssä. Ihmiset kuitenkin haluavat, että heille jaetaan tietoa ja he turhautuvat, jos eivät saa sitä. Tämän vuoksi tiedon jakaminen ja saaminen kannattaa tehdä mahdollisimman helpoksi.

PRO24-järjestelmän työsuojelun työpöytä tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan. Sinne saadaan työsuojelua koskevat dokumentit selkeästi esille pikatoimintapainikkeiden taakse. Dokumentteja voivat olla esimerkiksi työsuojelun toimintaohjelma, työterveyden toimintasuunnitelma, työsuojelutoimikunnan kokouksen pöytäkirja, työpaikkaselvityksen raportti, päihdeohjelma, varhaisen välittämisen malli, meluntorjuntaohjelma ja niin edelleen. Työpöydällä on tilaa myös tukiaineistolle, yhteystiedoille sekä erilaisille linkeille. Työsuojelun työpöytä räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti, joten se on jokaisella yrityksellä omanlaisensa. 

Kaikkien yrityksen työntekijöiden on helppo käydä lukemassa työsuojelun työpöydällä olevia dokumentteja, koska sitä varten ei tarvitse käyttäjätunnuksia PRO24-järjestelmään. Riittää, että heillä on käytettävissään tietokone tai mobiililaite, jossa on Internet-yhteys. Työsuojelun työpöydälle ohjaava linkki voidaan tallentaa esimerkiksi yrityksen intran etusivulle, käytettävien tietokoneiden työpöydille pikakuvakkeiksi tai sille voidaan luoda QR-koodi mobiililaitteita varten, jolloin käyttäjät pääsevät helposti ja nopeasti työsuojelun työpöydälle.

Terveisin,

Heidi Kauppila

Turvallisuusasiantuntija

 

 

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN »
TILAA UUTISKIRJE »