Turvallisuutta ja jalkapalloa - Osa 3

Syksyinen jalkapallo-ottelu stadionin valaistuksessa ja iltakasteen kostuttamalla nurmikentällä on pelaajalle niitä tunnelmallisimpia. Etenkin jos siihen lisää kannustavan kotiyleisön sekä tilanteen, jossa ottelun lopputuloksella on merkitystä. Ja juuri sitä on nyt tarjolla. Muutama kierros kautta jäljellä tilanteessa, jossa tarjolla on menestystä tai tappion katkeraa kalkkia.

Viimeiset pelit ratkaisevat kokonaisuuden ja määrittävät kauden onnistumisen asetettujen tavoitteiden ja odotusten puitteissa. Tässä yhtälössä joukkue on juuri niin hyvä kuin viimeisissä peleissä osoittaa olevansa. Tilannetta voisi verrata, vaikka riskien hallintaan, jossa saavutettu taso ja tulokset on palkintona jo tehdystä työstä, mutta ei riitä takaamaan tuloksia myös jatkossa. Tällä tarkoitan sitä, että liiallinen tyytyväisyys ei saa viedä ajatuksia todelliselta maalilta. Kotimaisessa jalkapalloliigassa tuon maalin saavuttaminen kestää 33 ottelua ja keskinäinen paremmuus arvioidaan sen jälkeen sarjataulukon pisteiden muodossa. Tämä raaka tosiasia ei anna tilaisuutta nostaa jalkaa kaasulta kesken kauden tai joukkueita alkaa tulla taulukossa ohitse oikealta ja vasemmalta.

Välillä on kuitenkin aika onnitella ja kiittää tekijöitä hyvästä työstä oli sitten kyseessä jalkapallon tapaan sarjan päätös tai työelämän osatavoitteiden saavuttaminen. Oleellista on kuitenkin se, että työt eivät lopu siihen. Uuteen kauteen valmistautuminen aloitetaan pienen hengähdyksen jälkeen ja taas sarakkeessa on nolla pistettä ja edessä kova työ ennen uusien tuloksien saavuttamista. Lohduttavaa vai ahdistavaa? Kukin päättäköön itse.

 

Itse näen tilanteessa mahdollisuuden. Mahdollisuuden oppia, kehittyä ja parantaa tekemistä mittareista riippumatta

 

 

#3 Heikki Aho

Puolustaja 

Ilves

 

Aikaisemmin julkaistut osat:

Turvallisuutta ja jalkapalloa - Osa 2 Toipumisen tuskaa
Turvallisuutta ja jalkapalloa - Osa 1

 

 

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN »
TILAA UUTISKIRJE »