Oy M. Rauanheimo Ab

Pitkäjänteinen panostus työsuojeluun tuo tulosta

 

Oy M. Rauanheimo Ab on Kokkolan sekä Hamina-Kotkan satamissa toimiva ahtaus-, laivanselvitys- ja huolintaliike. Vuoden 2017 aikana Backman-Trummer -konserniin kuuluva yhtiö aloittaa toiminnan myös Helsingin Vuosaaren satamassa.

Rauanheimon vuosia kestänyt yhteistyö Protectin kanssa laajeni viime syksynä kattamaan uutena osa-alueena työsuojelupäällikön palvelut.

- Työsuojelu on osa yhteistoimintaa, jossa vastuu turvallisuudesta ja työhyvinvoinnista on työnantajalla. Työntekijöillä puolestaan on vastuu omasta toiminnastaan sekä ohjeiden noudattamisesta. Meillä työsuojelun toimijoita ovat työsuojelupäällikön lisäksi työnantajan edustajat ja työntekijät, työsuojelutoimikunta, työsuojeluvaltuutetut ja työterveyshuolto, Rauanheimon toimitusjohtaja Joakim Laxåback selvittää yrityksen työsuojelun kokonaisuutta.

Työterveys- ja työturvallisuusjohtamista ohjaa OHSAS 18001-sertifikaatti. Näin varmistetaan, että työsuojelu- ja työturvallisuusasioiden hoito tulevat osaksi jokapäiväistä toimintaa.

 

Laxåbackan mukaan Protect-yhteistyöhön löytyy monia syitä.

- Protect on asiantuntijaorganisaatio, jolla on laaja asiantuntemus turvallisuuden eri alueilta. Paikallisen toimijan kanssa yhteydenpito on nopeaa ja yhteistyö läheistä. Tällä tavalla voidaan myös edistää työnantajan ja työntekijöiden välistä työsuojeluun liittyvää vuorovaikutusta.

- Tärkeää on sekin, että Protectilta saatavan palvelun ansiosta pystymme varmistamaan, että työsuojelun yhteistoimintalain 26-pykälän edellyttämät työsuojelun yhteistoiminta-asiat käsitellään asianmukaisesti. Näihin kuuluvat muun muassa vaarojen selvitysten ja työterveyshuollon työpaikkaselvitysten tulosten käsittely, toimitusjohtaja sanoo. 

Rauanheimon ja Protectin yhteistyö on kattanut viime syksystä saakka myös työsuojelupäällikön palvelut. Kuvassa Kokkolan sataman AWT-terminaalin edustalla Rauanheimon toimitusjohtaja Joakim Laxåback.

 

"Työsuojelun työpöydästä paljon hyvää palautetta"

 

Protectin turvallisuusasiantuntija Heidi Kauppila toimii työsuojelupäällikkönä Rauanheimon lisäksi samaan konserniin kuuluville Oy Adolf Lahti Ab:lle ja Oy Otto Rodén Ab:lle.

- Heidi on aktiivinen ja yhteistyökykyinen ammattilainen, jonka aikaisempi työkokemus Talvivaarasta ja Yaran Siilinjärven kaivokselta auttaa meitä toiminnan kehittämisessä. Henkilöstö on antanut paljon positiivista palautetta varsinkin PRO24-järjestelmän työsuojelun työpöydästä, koska sieltä tarvittavat dokumentit ja ohjeet löytyvät helposti, Laxåback jatkaa. Työsuojelun työpöydän lisäksi PRO24-järjestelmässä on Rauanheimon pelastussuunnitelma.

Heidi Kauppila pitää mainiona ratkaisuna Rauanheimon linjausta lähteä kehittämään työsuojelua kokonaisvaltaisesti ja johdonmukaisesti.

- Osana yhteistyötämme Protect on järjestänyt muun muassa työturvallisuuskorttikoulutuksia. Poikkeamien käsittelyssä tulee esille työntekijöidenkin näkökulma, mikä ehdottomasti auttaa turvallisen työympäristön kehittämistä, koska he ovat oman työnsä asiantuntijoita, Kauppila toteaa.

Rauanheimon pitkäjänteinen panostus työsuojeluun näkyy esimerkiksi tapaturmataajuutta mittaavassa tunnusluvussa. Kun alalla tapaturmataajuus on keskimäärin 40-50, Rauanheimolla luku on onnistuttu laskemaan 15:een.

 


Lisätiedot:

 

Joakim Laxåback

Rauanheimo

joakim.laxaback@rauanheimo.com

+358 50 387 3303

 

Miia Laakso

SK Protect

miia.laakso@protect.fi

+ 358 40 0602 363

  

 

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN »
TILAA UUTISKIRJE »