Panostus turvallisuusajatteluun käänsi tapaturmataajuuden laskuun Meiran tehtaalla

 

Meira on yli satavuotias suomalainen yritys, joka on mausteiden markkinajohtaja ja kahvien kakkonen. Yhtiö toimii historiallisessa kiinteistössään Helsingin kantakaupungissa Vallilassa. Turvallisuuden kehittämisessä Meira valitsi kumppanikseen Protectin.

- Vallilan tehdas palvelee sekä kahvin että mausteiden valmistusta kahvituotannon noustessa noin 12 miljoonaan kiloon vuodessa. Tuotannossa tehdään runsaasti siirtoja, minkä lisäksi meillä on pakkaamiseen liittyen paljon pakkauslinjoja. Tavoitteenamme on varmistaa, että henkilöstö voi tehdä töitä niin turvallisesti kuin mahdollista, kertoo Meiran tuotanto- ja logistiikkajohtaja Patrik Lindholm.

Ensimmäiset askeleet Meiran ja Protectin yhteistyössä otettiin pari vuotta sitten. Lindholmin mukaan Meirassa todettiin tuolloin tarve lisätä turvallisuusajattelua sekä saada enemmän paukkuja turvallisuuskulttuurin kehittämiseen. Protectin roolina on ollut tuoda mukanaan sekä asiantuntemusta että resursseja.

- Kun tuotantotiloihin saadaan esimerkiksi parempi järjestys, se parantaa turvallisuutta, mutta standardoitu ja turvallinen ympäristö lisää myös tuotannon tehokkuutta. Yksi tärkeä osa kokonaisuutta onkin kommunikointi, jotta ihmiset ymmärtävät, miksi näitä asioita tehdään tietyillä tavoilla, Lindholm toteaa.

Keskeisenä apuvälineenä turvallisuuden kehittämisessä on PRO24-järjestelmä. Meiralla on järjestelmässä niin turvallisuuden dokumentit, tapaturmailmoitukset kuin läheltä piti-ilmoitukset.

- PRO24 auttaa meitä kommunikoinnissa ja varmistaa sen, että asiat tulevat tehdyiksi. Olemme lisäksi laajentaneet järjestelmän käytön laadulliseen tekemiseen tallentamalla sinne muun muassa tuote-, materiaali- ja toimintapoikkeamat. Kun järjestelmää käytetään mahdollisimman laaja-alaisesti, se parantaa samalla järjestelmän käyttövarmuutta.

 

Protect on tuonut Meiran turvallisuustyöhön asiantuntemusta ja resursseja. Kuvassa Meiran tuotanto- ja logistiikkajohtaja Patrik Lindholm sekä Protectilta turvallisuusasiantuntija Anne-Mari Ängeslevä. Kuva: Jussi Nahkuri.

 

Työsuojelupäälliköstä lisäturvaa tekemiseen

Työsuojelupäällikön palvelut Meira on hankkinut Protectilta alkuvuodesta 2017 lähtien.

- Tarvitsimme tahon, joka keskittyy nimenomaan työsuojeluasioihin. Työsuojelupäällikköpalvelu on tuonut tekemiseen lisäturvaa, koska nyt meillä on henkilö, jonka kanssa sparrata asioita ja joka varmistaa, että Meiralla on käytössään työsuojelun ajantasainen tieto, Lindholm sanoo.

Hyötyä on ollut Protectin asiakaskunnan laajuudestakin.

- Pyörää ei tarvitse aina keksiä uudestaan. Protectilla on kokemusta monista muistakin yrityksistä, minkä ansiosta heillä on olemassa valmiina arsenaali ratkaisuja. Aina niitä ei voi tietenkään soveltaa suoraan, mutta ne auttavat löytämään meille parhaiten sopivat ratkaisut.

Vaikka Meiran ja Protectin yhteistä tekemistä on takana vielä melko lyhyt aika, ensimmäiset tulokset ovat nähtävissä.

- Tapaturmataajuus on laskenut selvästi jo tässä vaiheessa. Sen lisäksi läheltä piti-ilmoitusten määrä on kaksinkertaistunut. Tämä on erittäin tärkeää, koska se auttaa meitä ennaltaehkäisemään vaaratilanteita, Lindholm painottaa.

 

 

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN »
TILAA UUTISKIRJE »